Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Samanyolu Yayın Grubu avukatı Fikret Duran, Gazeteci Cem Küçük hakkında bir televizyon programında yaptığı konuşma nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Cem Küçük, "Bu medyaya el konulmalı, hala yetkililer neden bekliyor? Bir yıl içinde ben bununda olacağını düşünüyorum." demişti.

Samanyolu Yayın Grubu avukatı Fikret Duran, Gazeteci Cem Küçük’ün bir televizyon programında "Bu medyaya el konulmalı, hala yetkililer neden bekliyor? Bir yıl içinde ben bununda olacağını düşünüyorum." sözlerine suç duyurusunda bulundu. Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yapan Avukat Duran, Samanyolu Yayın Grubu’nun kişisel menfaat yerine ülke menfaati için, politik hesap yerine kamu yararına yayın yapan kuruluş olduğunu söyledi. Avukat Duran şöyle konuştu: “Cem Küçük bir televizyon müsameresinde hezeyan dolu ifadeler kullanmıştır. Biz bunların ifade özgürlüğü, habercilik ve hukukla izah edilemeyeceğini değerlendiriyoruz. Bu sözler ceza kanunda suç olduğu gibi ticaret kanununda da haksız rekabet eylemini oluşturmaktadır. Bunlar hem cezalandırılması gereken hem de tazminata konu olacak beyanlardır. Bunun yanı sıra RTÜK’ün de bu sözlerle alakalı işlem yapması gerektiğini düşünüyoruz.”

Cem Küçük’ün geçmiş dönemlerde sosyal medyadaki paylaşımlarında da benzer açıklamalarının olduğuna dikkat çeken Duran, “14 Aralık operasyonu olmadan önce 25 Kasım tarihinde "Zaman, Samanyolu’nun başına Karaalioğlu, Bugün, Kanaltürk’ün başına Mehmet Ocaktan geçecek. Paralelciler şimdiden bavulunu toplasın" şeklinde ifadelerde bulunmuş. Şayet bu kişi kahin değilse bu yapılan soruşturmaları ve yürütülen süreci biliyor demektir. Bu soruşturmalar üst akıl tarafından talimatı verilen ve önce tetikçi medyaya yazdırılan kamuoyunda uygun bir ortam oluşturulmaya çalışılan daha sonrada bu işe teşne hakim ve savcıların yürüttüğü bir operasyondur. Kumpas operasyonudur bunlar. Hukuki temelden yoksundur.” diye konuştu.

Avukat Duran, Küçük hakkında hakaret, suç uydurma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçlamalarıyla Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını ve aynı zamanda RTÜK’e de şikayet ettiklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim