En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Samsun’da ikamet edip, görev yapan bir grup memurun gayretleri ile kurulan Samsun Memurlar Derneği (SAMED), ilerleyen dönemde Karadeniz Bölgesi’ndeki memurların sesi olacak.

Şehir genelinde yaklaşık 45 bin memurun görev yaptığını söyleyen SAMED Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, Karedeniz Bölgesi’nde eksikliği hissedilen memurlara yönelik bir derneğin kurulmasının kendilerine nasip olduğunu kaydetti. Şimdiden memurlardan olumlu tepkiler aldıklarını hatırlatan Bayrak, “Buradaki amacımız, meslektaşlarımızın kendilerini daha iyi ifade edebilmek için bir araya gelerek haklarını aramak, yaşanabilir ve paylaşılabilir bir sosyal yaşam ile sorumlu bir çalışma hayatının oluşmasına katkı sağlamak. Derneğimizin hizmet binasını merkezi bir yer olan İlkadım ilçesinde Pazar Mahalallesi Messerret sokakta kullanıma açtık. Arkadaşlarımızın yoğun bir ilgisiyle karşılaştık. Bu da bizi ne kadar gerekli ve doğru bir iş yaptığımızın kanıtı oldu.” dedi.

Dernek olarak sosyal, kültürel ve sportif alanlarda faaliyetler ile yurtiçi ve yurt dışı geziler organize ederek, aktif bir dernek olacaklarını belirten Başkan Bayraktar, söz konusu etkinliklerin, memurların ve ailelerinin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlayacağını sözlerine ekledi. Karadeniz Bölgesi'nin ilk memur derneğini kurduklarını, bunun için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarını vurgulayan Bayraktar, memurlara seslenerek elini taşın altına koymaya ve derneğe destek olmaya davet etti.

Editör: TE Bilisim