Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Suriye’deki iç savaş nedeniyle ihtiyaç sahipleri için ilaç ve pirinç yüklü 3. TIR gönderen Samsun İnsani Yardım Hareketi (SİYAH), çocuklara yardım dağıtmak için de 6 kişilik bayan ekibi gönderdi.

Sınır komşumuz Suriye’de yaşanan çatışmalarda yaralanan ve mağdur duruma düşen Müslümanlar için Samsun İnsani Yardım Hareketi, yardım çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce 2 TIR dolusu battaniye, gıda ve unu çatışma bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Siyah gönüllüleri, soğuktan kaynaklanan hastalıkların ve yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere bölgeye 70 bin TL’lik ilaç ve sağlık malzemesi ile 4 ton pirinç daha gönderdi. Suriye’de Esad askerleri ile Özgür Suriye Ordusu tarafından yardım faaliyetine izin verilen İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) aracılığı ile gönderilen yardımları ulaştıran SİYAH, hafta sonu da bayan ekibini çatışma bölgesine gönderiyor.

Suriye’ye yönelik yardım çalışmalarıyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan SİYAH Başkanı İdris Akdin, “Hafta sonu 6 kişilik bayan ekibimiz, Suriye’nin çatışma bölgesine doğru yola çıkacak. Daha önce bayan ekibimiz çorap, eldiven, içlik, bere gibi çocuklar için acil giyim maddelerini temin etmişti. Şimdi bunları sahiplerine götürecekler. Ayrıca mağdur Suriyeli çocuklara gıda yardımında da bulunacaklar. Bayan ekibimiz, kampları da gezip ihtiyaç listesiyle ilgili tespit yapıp rapor oluşturacak. Yardım çalışmalarımız böylece tüm hızıyla devam edecek.” dedi.

Suriye’de şuan en çok battaniye ve una ihtiyaçları olduğunu ifade eden Başkan Akdin, “Çünkü fırınlar çalışmıyor. Kış sebebiyle battaniye ve barınmaya ihtiyaçları var. Türkiye’deki kamplarda hayat normal gibi görünüyor ama iç taraftaki çatışma bölgelerinde halk iki taraf arasında sıkışmış durumda. Bu nedenle üçüncü TIR'ımız da hastalıklara karşı antibiyotik içerikli ilaç, sağlık malzemeleri ve 4 ton pirinç gönderdik. Hayırseverlerden yardım geldikçe onları da bölgeye ulaştıracağız.” bilgisini verdi.

“GAZZE’DE SAMSUN EVİ İNŞA EDİLECEK”

Filistin’in Başkenti Gazze’de İsrail saldırı ile yıkılan 700 evin yapımı için çalışma başlatıldığını da belirten İdris Akdin, “Mayıs ayında bu kampanyaya başlayacağız. Orada 300-400 evlik Türkiye köyü kurulacak. Bu Türkiye köyünde her ilin bir veya birkaç tane evi olması hedefleniyor. Biz de nakdi yardımları toparlayıp orada Samsun evi yaptırmayı planlıyoruz. Böyle bir çalışmamız var. Bunun yanında Afrika’da Katarakt Ameliyat Projesi’ne başlayacağız. Güneş ışınları dik vurması sebebiyle Afrikalıların yüzde 40’ında görme kaybı söz konusu. Kampanyamızda 150 TL karşılığında bir Afrikalı’nın gözünü açtıracağız. Bu projenin hazırlıkları sürüyor.” diye konuştu.

“AFET EKİBİ KURULUYOR”

Canik sel felaketi sonrasında gerçekleştirdikleri yardım faaliyetleri sırasında edindikleri tecrübeyi ekip kurarak değerlendireceklerine de değinen Akdin, “Samsun İl Afet Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerine yardımcı eleman olmak için gerekli resmi kurumlarla anlaşmamızı yaptık. Eğitimlerimizi alarak acil yardım ekibi oluşturacağız. Yaz ayına kadar eğitimlerimi tamamlamış olacağız. Samsun’a ait bir sivil toplum örgütünün acil yardım ekibi oluşmuş olacak.” ifadelerini kulandı.


Editör: TE Bilisim