Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Kontrolden çıkan TIR, önce yakıt tankerine, sonra elektrik direğine çarptı. Bir yayayı altına aldı, galeriye girerek durabildi. Yaya ağır yaralandı, galerideki araçlar hasar gördü.

Kaza, Samsun’un Terme ilçesi Elmalık Mahallesi sapağında meydana geldi. İddiaya göre, uyuyan TIR şoförü önce bir yakıt tankerine, sonra kaldırımda bulunan elektrik direğine çarptı, ardından galeriye girdi. Direğin yanında bekleyen bir yaya TIR’ın altında kalarak ağır bir şekilde yaralandı.

Sabah saatlerinde ilçe merkezi Elmalık kavşağında meydana gelen kazada, direksiyon başında uyuduğu belirtilen Oğusan Gürdal kontrolündeki 81 DH 432 plakalı TIR önce yolda seyreden Fatih Şahin kontrolündeki 55 K 7266 plakalı yakıt tankerine çarptı. Hızını alamayan TIR daha sonra yol kenarında bekleyen Abdullah Moral isimli yayayı altına alarak yol kenarında bulunan bir galeriye girerek durabildi. Abdullah Moral isimli kişi, TIR'ın çarptığı esnada kırılarak üzerine düşen elektrik direği ve TIR altında kaldı.

Olay yerine gelen 112 ekipleri ve itfaiye erleri yaralıyı sıkıştığı yerden çıkartarak ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptı. Yaralı daha sonra olay yerinde bulunan ambulâns ile Terme Devlet Hastanesine kaldırıldı. TIR’da bulunan Mustafa Aykalkan isimli kişi de yaralandı.

Kaza nedeniyle trafik kontrollü olarak veridi. Kaza sonrası galeride ve galeride bulunan minibüslerde ağır hasar meydana geldi.

Etrafta bulunan esnaflar faciadan kıl payı kurtulduklarını belirterek, yakıt tankerinin boş olmasının faciayı önlediğini söyledi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilisim