Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrencilerinden Onur Reçber, PMYO’da sanatçı kişiliği ile öne çıkıyor. Okulun 2. sınıf öğrencisi olan Onur Reçber, Ahşap Yakma ve Filografi (çivi ve telle yapılan tablolar) sanatı ile yaptığı resimlerle ilgi odağı oldu. Reçber, yaptığı eserleri okulun kütüphanesinde sergiliyor.

Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören 302 öğrenciden, 2’nci sınıf öğrencisi Onur Reçber, diğer polis adaylarının aksine okulda sanatçı kişiliği ile tanınıyor. Polis okuluna müracaat etmeden önce hat sanatı ile uğraşan ve daha sonra ahşap yakma sanatı ve filografiye yönelen 22 yaşındaki Onur Reçber, 2 yıldır uğraştığı her iki sanat sayesinde birçok tablo, figür ve resim yaptı. Reçber, okulda boş zamanlarında ahşap üzerine yakarak resim, amblem, portre yaparken, filografi ile de binlerce çivi ile başta Türk bayrağı olmak üzere çeşitli resimler ortaya çıkardı.

Onur Reçber, “Okula başlamadan önce de bu işlere çok meraklı idim. Okulda boş anlarımda ders dışı faaliyetlerimde ben bu şekilde çiviler ile ve ahşap yakma sanatı ile çeşitli resimler yapıyorum. 476 adet çivi ve 2 bin 700 metre simli ip kullanarak 4 günde Türk bayrağı yaptım. Aynı zamanda, yine geçen yıl 2 metre yüksekliğinde bir polis logosu ve Vav harfi yaptım. Ahşap yakma sanatı ile de değişik figürler ve resimler yapmaya çalışıyorum. Bu da beni mutlu ediyor. Haziran ayında mezun olacağım. Hangi ilde görev yaparsam yapayım, görevimi en iyi şekilde yerine getirirken, bu tür sanatsal çalışmalarıma da devam edeceğim.” diye konuştu.

Onur Reçber’in, Polis Meslek Yüksekokulu'nda yaptığı resimler, misafirlere hediye olarak verilerek değerlendiriliyor.

Editör: TE Bilisim