Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Kimse Yok Mu Derneği’nin, ülkelerinde iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler için başlattığı yardım kampanyasına ünlüler de destek verdi. Ses ve sinema sanatçısı 8 ünlü isim, derneğin gönüllüsü olarak Kilis’e geldi ve yardım faaliyetlerine katıldı. Kimi zaman çocukları oyuncakla sevindiren ünlü isimler, savaştan kaçan insanlardan dinlediği hikayelerle duygu dolu anlar yaşadı. Sanatçıların tümü, Suriye’ye yapılan yardımı yönelik eleştirilere de Kilis’ten cevap verdi ve kardeşlik köprülerinin daha sıkılaştırılması yönünde mesaj verdi.

Nuray Hafiftaş, Nadide Sultan, Açelya Akkoyun, Murat Ünalmış, Müşgan Gönül, Müge Oruçkaptan, Aslıhan Erkişi ve Sibel Öztürk’ten oluşan gönüllü ekip, yardım programı kapsamında ilk olarak Gaziantep’te Koordinatör Vali Veysel Dalmaz’dan Suriyeli mültecilerle ilgili bilgi aldı. Ardından da Kilis Valisi Süleyman Tapsız’la görüşen ekip, buradan da Kimse Yok Mu Derneği’nin Suriyeli mültecilere sıcak yemek dağıttığı alana gitti. Burada Suriyelilerle görüşen ekip, çocuklarla da vakit geçirmeyi ihmal etmedi. Oyuncakları dağıtan ünlüler, zaman zaman gözyaşlarına da hâkim olamadı. Kimse Yok Mu gönüllüleriyle birlikte Suriyeli aileleri evlerinde de ziyaret eden ekip, ilk olarak Hachamdo ailesinin kapısını çaldı. Halep’ten kaçarak Kilis’e yerleşen 15 kişilik aileyi evinde gören ünlüler, anlatılan hikayeler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kimse Yok Mu Derneği’nin yardım paketlerini Suriyeli ailelere dağıtan ünlüler, kapısını çaldıkları Suriyelilerin sorunları dinlemeyi de ihmal etmedi.

Gördüğü manzaranın kendisini derinden etkilediğini söyleyen ses sanatçısı Nuraf Hafiftaş, “Gerçekten onların ne yaşadığını çok daha iyi anlayabilmek için insanların buraya gelmesi gerekiyor. Yakından görünce onların yaşadığı acıyı da yüreğinde hissediyorsun. Ben Kimse Yok Mu’nun yıllardan beri gönüllüsüyüm. Bugün de birlikte geldik. Bu insanlara gayet iyi bakıldığını gördük. Emeği geçenlere yüz binlerce teşekkür ediyoruz.” dedi. Duygulu anlar yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan Açelya Akkoyun da “Allah’ın en büyük lütfu insana vicdan ve yardım etme isteği vermesi. Biz birbirimiz için varız. Bizim buraya gelme amacımız da herkese yardım çağrısı yapmak. Kişisel yardım dışında herkesin bu duyarlılıkta olmasını sağlamak istiyorum. Çünkü bir insanı mutlu etmek bir ömrü mutlu olmakla eşdeğer.” ifadelerini kullandı.

Yıllar önce Bosna Hersek’te yaşanan katliamı hatıtlatan ve o zaman bir şeyler yapamamanın acısını yüreğinde hissettiğini belirten Nadide Sultan ise “Bugün de kandilde bu fırsatı yakaladık. Kendi adıma büyük şans. Çok mutluyum. Eğer bir iki insanın yüzü güldüyse bu beni insan olarak çok daha iyi hissettiriyor. Hiçbir politik eylem için değil, insanlık için buradayız.” değerlendirmesinde bulundu. Ünlü oyuncu Murat Ünalmış ise yaşanan tablonun iç açıcı olmadığına vurgu yaparak “Buraya seve seve destek vermeye geldik. Herkesin bilinçli hale gelmesi lazım. Birileri Suriyelilere neden destek veriyorsunuz? diyor. Sonuçta insan olarak baktığımızda, Müslüman çocuğu olarak bu insanlara destek vermekten gurur duyuyorum. İnsanlık yardım etmeyi gerektiriyor.” açıklamasında bulundu.

Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu da Yedirenk Sanat Vakfı’nın da katkısı olan organizasyonda sanatçıların obulunmasının büyük önem taşıdığını dile getirip, “Onlar toplumu temsil ediyorlar. Örnek alınan insanlar. Onların vakit ayırması çok önemli. İhtiyaçlar noktasında kamuoyunda da büyük bir duyarlılık sağlanmış olacak.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim