Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
 Artan terör olaylarına karşı Şanlıurfa esnafı örnek bir davranış sergiledi. Bazı esnaflar son günlerde yaşanan terör olaylarına tepkilerini koymak için iş yerlerine Türk bayrağı astı. Türkiye, terör saldırıları sonucu şehit düşen evlatlarına ağlarken, Şanlıurfa esnafı tepkisini bayrak asarak gösterdi. 
 

LANETLİYORUZ

Konu ile ilgili Vahdet’e konuşan Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Mehmet Tuğbay, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğundan bu zamana kadar Şanlıurfa’nın adı terör ile anılmadı. Esnaf kesinlikle ne IŞİD’i barındırır orada ne de PKK’sını barındırır” dedi. Suriyeli göçmenlerin nüfusu artırdığını ve yerli halkın azınlık durumda olduğunu dile getiren Tuğbay, “Esnaf kesinlikle bu tür provokasyon olaylarını istemiyor. Bölgede sakinlik istiyor. PKK’yı şiddetle lanetliyoruz. İnsan hayatı sonuçta, analar ağlamasın” diye konuştu.
 

VATANIMIZI SEVİYORUZ

Şanlıurfa halkının arasında pek bir sıkıntı olmadığını söyleyen Tuğbay, “Şanlıurfa peygamberler şehridir. Urfa halkı gerçekten Hz. Eyüp sabrı taşımasa çok farklı şeyler olur. Esnaf PKK’yı kabul etmiyor. Bizim şehrimizi bu şekilde lekelemeye kimsenin hakkı yok. Bu şekilde de ismimizin anılmasını istemiyoruz. Vatanımızı ve milletimizi seviyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilisim