Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Valiler Kararnamesi ile Eskişehir’den Şanlıurfa’ya atanan Vali Güngör Azim Tuna, bugün görevine başladı.

Bursa Valiliği'ne atanan Vali İzzettin Küçük’ün yerine Eskişehir'den gelen Vali Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa'da bugün görevine başladı. Şanlıurfa protokolünün tam kadro karşıladığı Vali Tuna, kendisini yöresel kıyafetleriyle ve ellerinde çiçeklerle karşılamaya gelen minik öğrenciye teşekkür etti. Protokolü selamlayarak valilik binasına giriş yapan Güngör Azim Tuna, gönül kapılarının herkese açık olacağını söyledi.

"İSTİKLAL MADALYALI ŞEHİRDE GÖREV YAPMAK BİZİM İÇİN ONURDUR"

İstiklal Madalyalı şehirde görev yapmanın gurur verici olduğunun altını çizen Vali Güngör Azim Tuna, “Medeniyetlerin buluştuğu şehrimizi ümit dolu yarınlara hep birlikte taşıyacağız inşallah. Peygamberler şehri olarak nam salan bu güzide topraklar, verdiği kurtuluş mücadelesi ile şanına şan katmış ve Şanlıurfa ismini yüreğinin hakkıyla almış diyorum. Geçtiğimiz günlerde de bunun yıl dönümüydü. Bu vesile ile hayırlı olsun diyorum. Peygamber sabrı ile yoğrulmuş bu mübarek belde, bir vakitler Nemrut'un ateşini güle çevirmiştir. Yine ateşten gömlek dediğimiz kurtuluş mücadelesinde imandan sayılan vatan sevgisini de işgalcilerin ateşini de küle çevirmiştir.” ifadelerini kullandı.

"ŞANLIURFA TERÖR KARŞISINDA SAĞDUYU, AZİM VE KARARLILIK GÖSTERMEKTEDİR"

Şanlıurfa’nın terör karşısında sağduyu, azim ve kararlılık gösterdiğini belirten Vali Tuna, “Şunu tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum ki bugün de terör karşısında şehir tarihine uygun olarak; millî, manevi birlik konusunda sahip olduğu duyarlılıkla Şanlıurfalı hemşehrilerim sağduyulu olmada azim ve kararlılıklarını göstermektedir.” dedi.

"HERKESE GÖNÜL KAPIMIZIN AÇIK OLDUĞUNU TÜM SAMİMİYETİMLE İFADE EDİYORUM"

Türkiye’nin inşasına katkı sağlayacak her türlü fikre açık olduğunu, gönül kapılarının da herkese açık olduğunu aktaran Vali Tuna, “Şanlıurfa ekonomisine faydalı olabilecek, şehir bilançosuna katma değer sağlayacak ve insanları birbirine bağlamak için yol bulan yeni, güçlü Türkiye’nin inşasına katkı sunacak her türlü projeyi desteklemek. Güzel şehrimize katma değer sağlayacak her fikre ilgi göstermek hususunda herkese ayırıp kayırmadan, herkese gönül kapımızın açık olduğunu tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

ŞANLIURFALILARI TAKDİR ETTİ

Şanlıurfalıları, Suriyeli mültecilere gösterdikleri misafirperverlikten dolayı tebrik eden Vali Güngör Azim Tuna, şöyle konuştu: "Yüzbinlerce mülteciye ev sahipliği yapmaları gerçekten başka hiçbir ilde olamayacak şekilde bu peygamberler şehrinde olması, mültecilere gönül kapılarını açan her türlü desteği veren ensar yönüyle muamele etmeleri, Şanlıurfa’nın şanına yakışır olmuştur. Temennimiz, bu problemlerin biran önce çözülmesi, inşallah güneyimizdeki sıkıntın savaşın sona ermesi, eskiden olduğu gibi yine insanların güzel ticaret yapmaları, kazan-kazan düsturuyla herkesin bu işlerden kazanması ama gördüğünüz gibi bölgeyi tabiki kendi haline bırakmamak içinde birileri uğraşıyor.

"ŞANLIURFASPOR’UN YENİ YÖNETİMİ HAYIRLI OLSUN"

Sön bir cümle de Şanlıurfaspor için olsun. Yeni yönetim hayırlı olsun, inşallah Şanlıurfaspor’a da Süper Lig’de başarılar diliyoruz. Biz de bu konuda onların takipçisi olacağız. Tabi ki bu işler hep el birliği ile gönül birliği ile olması gereken işlerdir.”


Cihan

Editör: TE Bilisim