Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK, İŞKUR, Türksat ve Turkcell Global Bilgi işbirliği ile Şanlıurfa’da da hizmet vermeye başladı. Çağrı merkezinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), SGK ve İŞKUR kurumlarının her türlü mevzuatına ilişkin çağrıların karşılanacak. 200 kişinin istihdam edildiği çağrı merkezinde personellerin yüzde 60’ı bayanlardan oluşuyor. Açılışa katılan Bakan Faruk Çelik, ALO 170 çağrı merkezini arayan bir vatandaşın çağrısına cevap verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK, İŞKUR, Türksat ve Turkcell Global Bilgi işbirliği ile Şanlıurfa’da resmi açılışı gerçekleştirilen “Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170”te 200 kişi görev yapıyor. Vatandaş Temsilcileri ALO 170 üzerinden ÇSGB, İŞKUR ve SGK kurumlarının yaklaşık 300 hizmeti ile ilgili gelen tüm çağrıları karşılıyor.
“Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170”de görev yapan vatandaş temsilcilerine hizmet öncesinde toplam 115 bin saat eğitim verilerek, mevzuat bilgisi ve iletişim becerileri konusunda gelişimleri sağlandı. Merkezde; çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında soru, öneri, eleştiri, ihbar, şikayet, başvuru ve talepler etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturuluyor.

ÇALIŞANLARININ YÜZDE 60’I KADINLARDAN OLUŞUYOR

Şanlıurfa’da açılan “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İletişim Merkezi ALO170”de çalışanların yüzde 60’ı kadınlardan oluşuyor. Bu rakam, yüzde 22’lerde seyreden kadın istihdamı ile dünya ülkeleri arasında son sıralarda yer alan Türkiye için çok önemli bir oran teşkil ediyor.

BAKAN ÇELİK: ALO170 HAK ARAMA HATTI

Açılışta gerçekleştirdiği konuşmada Çelik, “Şanlıurfa’ya hizmet vermeye devam ediyoruz. İlimizi her ziyaretimizde elimiz boş gelmiyor, vatandaşımızın bir sorununu daha çözüyoruz. Şimdi de açılışını gerçekleştirdiğimiz iletişim merkezimiz ALO 170 ile 200 kardeşimize iş imkanı sunuyoruz. Bu merkezde çalışma hayatı ile ilgili her konuya cevap veriyor, çözüm buluyoruz. Merkezimiz sayesinde tüm Türkiye’yi Şanlıurfa’ya taşıdık. ALO170 bize göre hak arama hattı. Vatandaşımızın sorunlarını çözdüğü önemli bir adres. Merkezimize gelen milyonlarca çağrı verdiğimiz bu hizmetin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor.” dedi. Açılışın ardından personelle görüşen Faruk Çelik, çağrı merkezini arayan Ankara’lı bir vatandaş ile de konuştu.

TURKCELL GLOBAL BİLGİ GENEL MÜDÜRÜ PEKKAN: ANADOLU’YA SAĞLANAN İSTİHDAMI BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ OLARAK ELE ALDIK

Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan, Anadolu’ya sağlanan istihdamı bir sosyal sorumluluk projesi olarak ele aldıklarını vurgulayarak, ”Şirket olarak yurt içinde 15, yurt dışında 5 olmak üzere toplam 20 çağrı merkezimizde 10 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK, İŞKUR ve Türksat’ın desteği ile Karaman’dan sonra Şanlıurfa’da açtığımız “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İletişim Merkezi ALO170” ile özellikle kadınların toplumsal yaşamın her aşamasında söz sahibi olmaları gerektiğine inandığımız için kadın istihdamına büyük önem verdik. Bugün iletişim merkezimizdeki çalışanların yüzde 60’ı kadınlardan oluşuyor.” şeklinde konuştu.

    EN BÜYÜK KAMU SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDEN BİR TANESİ

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Alo 170, Karaman’da yüzde 51 engelli ve Şanlıurfa’da yüzde 60 kadın istihdamı sağlaması dolayısı ile Türkiye’nin en büyük Kamu Sosyal Sorumluluk projelerinden biri olarak gösteriliyor.

    Öte yandan ALO 170 çağrı merkezinin kurulduğu günden bu güne kadar 5.5 milyon kişinin çağrısına cevap verdiği belirtiliyor. Karşılanan çağrılar, yüzde 86’lık yüksek oranıyla ilk temasta çözüme kavuşturuluyor. Daha detaylı araştırma gerektiren konular için ise sistem üzerinden başvuru oluşturularak, yaklaşık bin 700 kurum çalışanından online destek alınıyor. ALO 170 ve kurumların entegre bir şekilde çalıştığı güçlü altyapı sayesinde ilk temasta cevaplanamayan bu başvurular da 3 iş günü içinde çözüme kavuşturuluyor. Bugüne kadar vatandaşlarla yaklaşık 19 Milyon dakika görüşme gerçekleştirilen ALO 170’te, günlük ortalama 20 bin çağrı cevaplanıyor ve vatandaşlar direkt olarak temsilciler tarafından karşılanıyor.

    Açılışa Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, SGK Başkanı Fatih Acar, SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar ile Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan katıldı.

    Bakan Çelik ve Eker'in Şanlıurfa'daki temasları devam ediyor.

Editör: TE Bilisim