İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Şanlıurfa'ya, Türkiye'nin en büyük Organize Besi Sanayi Bölgesi'nin (OSB) temeli atıldı. Temel atma törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı.

Törende konuşan Bakan Mehdi Eker, bölgede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi gerektiğini belirterek, Besi OSB'nin 8 bin 550 arazi üzerine kurulduğunu ve ilk etabının temelini attıklarını söyledi. Eker, söz konusu tesis sayesinde Şanlıurfa'nın, Türkiye'nin en büyük, en modern besi bölgesine kavuşacağını anlattı. Mehdi Eker, ''Burada yapılacak hayvancılıkla gıda sanayisinin önü açılacak. Markalar olacak, Şanlıurfa tarıma dayalı sanayinin de gıda sanayinin de ihracatında inşallah markası haline gelecek. Yüz binlerce büyük baş hayvan burada yetiştirilecek." diye konuştu.

Temeli atılan Besi OSB'nin 1. etabında 2 bin 660 dekar kapalı alan ve 532 işletme olacağını kaydeden Eker, ''532 besihane olacak, onun için Türkiye'nin en büyüğü, en önemlisi. Biz burada bunu büyük bir yatırım olarak düşünüyoruz. Türkiye'de halihazırda devam eden Kars, Amasya, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir, Yalova'ya ilaveten 2012 yılında biz bir tek yer programa aldık o da Şanlıurfa'' şeklinde konuştu. Şanlıurfa'da 2. aşama olarak Organize Sera Bölgesi kuracaklarını aktaran Eker, bunun da Karaali köyü yakınlarında gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Şanlıurfa'nın, Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olduğuna işaret ederek, 2012 itibarıyla kentin tarımsal değerinin 5.1 milyar TL'ye ulaştığını ifade etti. Çelik, temeli atılan tesisin de kısa sürede bitirilmesi için takibini yapacaklarını aktardı.

Editör: TE Bilisim