Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Şanlıurfa’da her biri yaklaşık 100 dönüm üzerinde 5 lise kampüsü kurulacak. Üniversite kampüslerini aratmayacak donanımda düzenlenen okullarla derslik başına düşen öğrenci sayısının aşağı çekilmesi planlanıyor. İlk kampüsün projeleri bakanlığa teslim edildi, birkaç ay içerisinde ihalesinin yapılması bekleniyor.

        Milli Eğitim Bakanlığı özellikle öğrenci sayısının çok olduğu illeri pilot bölge seçerek ‘Eğitim Kampüsleri Projesi'ni hayata geçiriyor. Eğitim kampüslerinin kurulacağı pilot illerin başında ise Şanlıurfa geliyor. Derslik başına 48 öğrencinin düştüğü Şanlıurfa’da kurulması planlanan eğitim kampüsleri ile derslik başına düşen öğrenci ortalamasının Türkiye standardına indirilmesi hedefleniyor. Liseli öğrencilerin, kurulacak kampüslere taşınması ile liselerden boşalan okullara ilköğretimdeki öğrencileri yerleştirilecek.

        Şanlıurfa’da kurulması planlanan 5 eğitim kampüsünden 3’ü il merkezinde yapılacak. Merkezde yapılacak kampüsler Akçamescit, Gölbaşı Mahallesi ve GAP Vadisi’nde olacak. Dördüncü kampüs Siverek ilçesinde, beşinci kampüs de Viranşehir ilçesinde kurulacak.

        İlk olarak GAP Vadisi'ndeki kampüsün yapılması bekleniyor. GAP Vadisi'nde yapılacak kampüsün projesinin Bakanlığa teslim edildiği ve ihalesinin nisan ayında yapılacağı kaydedildi. Her bir kampüs maliyetinin 80 ve 150 milyon lira arasında değişeceği bildiriliyor.

        Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, kampüsün Şanlıurfa eğitiminde bir dönüm noktası oluşturacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Kampüsleri Projesi kapsamında Şanlıurfa’da her biri 300-400 derslikten oluşması planlanan 5 kampüsün yapılacağını dile getiren İlci, “Bakanlığımızın eğitim kampüs projeleri var. Bu proje kapsamında her okulda 300-400 derslik bulunacak dev eğitim kampüsleri planlanıyor. Şehir merkezimize 3, Viranşehir ve Siverek’te birer olmak üzere Şanlıurfa’da 5 kampüs düşünülüyor.” dedi.

        Kurulması planlanan lise kampüslerinin özel okulları ve üniversiteleri aratmayacağını anlatan İlci, “Bu kampüslerde olması gereken her şey bulunacak. Tam donanımlı, hatta yüzme havuzlarına kadar planlanan liseler yapılacak. Özel okul havası içerisinde eğitim kampüsleri olacak. Çok güzel bir sonuç getireceğine inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

        Eğitim kampüsleri ile derslik başına düşen öğrenci ortalamasının standartlara inmesini beklediklerini kaydeden İlci, şöyle devam etti: “Kampüsler 80 ve 140 dönümlük alanlar üzerinde yapılacak. Şanlıurfa’da derslikteki öğrenci sayısı çok fazla. Türkiye geneli derslik ortalama 30-35 iken, Şanlıurfa’da ortalama 48. Bu proje ile ortalamanın standarda inmesini hedefliyoruz.”

        Eğitim Kampüsleri Projesi eğitim camiasında da heyecan oluşturdu. Aktif Sen Şubesi Başkanı Veysel Öncel kampüslerin eğitime yeni bir hava katacağını dile getirdi. Şanlıurfa’da öğrenci sayısının 555 bine çıktığını hatırlatan Öncel, bu sayıyı dersliklerin artık kaldıramadığını ifade ederek, yeni lise kampüsleri ile eğitimin rahatlayacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim