Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
TBMM Genel Kurulu'nun 51. birleşimi saat 14.00'te yoklama ile açıldı. Birleşimi, TBMM Başkanvekili Şükran Güldal Mumcu yönetiyor. Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 2. bölümündeki maddelerin önerge ve oylama işlemleri yapılıyor.

Bir konuşma yapan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Hükûmeti buradan kutlamak istiyorum. Komisyonda, Soma'da 301 can kaybından sonra, oradaki işçilerimizin durumunu düzeltmek için çalışma saatlerini artırıp, emeklilik yaşını indirip, ücretleri artırdıktan sonra bütün kömür ocaklarında işçilerin işine son verip, bu sefer Hükûmete geldiler. Kim? TKİ'nin kömür ocaklarını redevansla verdiği şirketler. Yani insanların yaşamına neden olan, sebep olanlar geldiler." dedi.

Güvenlik paketi yasasında birilerinin, "HDP ile AKP arasında pazarlık var, onun için bir hafta sonraya ertelemişler." dediğini savunan Kaplan, şöyle devam etti: "Ya, bıktık bu saçmalıklardan arkadaşlar, bununla alakası yok. Sayın Mumcu bugün başkandır, muhalif başkan vekilidir, öbür hafta da bir muhalif başkan vekili olacak; on iki senede de bu iktidar usta oldu, usta, Sayın Yakut ve Sayın Bahçekapılı gelecek, rahat çıkaracaklar, onun için ötelediler bir hafta sonraya. Yani her şeyin altında bir şey aramayın, gerçekten şaşırıyorum. Arkadaşlar, Cumhurbaşkanına söyleyin, fazla konuşmasın. Bakın, bugün konuştu Merkez Bankası dedi, dolar 2,44'e fırladı. Yani bir de şu Bank Asya'yı niye beraber açtınız? Demek geliyor içimden. Yani hakikaten bakıyorum, sene 1996, bir resim var, Fethullah Gülen bir tarafta, Çiller bir tarafta, Erdoğan bir tarafta, Sayın Gül bir tarafta; maşallah, bir fotoğraf, Bank Asya'yı açıyorlar. Şimdi de birlikte kapatma fotoğrafını çekebilselerdi…"

Bu sözler üzerine tartışma yaşandı. AKP Isparta Milletvekili Recep Özel: Kapanmıyor ki!

Kaplan: TMSF el koyuyor değil mi?

Özel: El koymuyor, yönetiyor.

Kaplan: TMSF el koyuyor, evet.

Özel: Yönetiyor, yönetiyor.

Kaplan: Şimdi, bu taraftan…

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner: Sen de mi rahatsız oldun? Bari sen rahatsız olma.

Özel: Sen de mi milletvekili maaşını götüreceksin oraya?

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ MİLLETİN GIRTLAĞINA YAPIŞMAK İÇİN ÇIKARMIYOR MUSUNUZ?"

Kaplan, "Hayır, şu paralelle ilgili şu Meclis'e çıkıp doğru dürüst bir cevap verseniz sizi bir takdir edeceğiz ama şu paralelle ilgili kimin hesapları var, diğer bankalarda sizinkilerin ne kadar hesabı var, bir çıkarabilseydim ben buradan size anlatırdım. Ya, Burhan Kuzu'ya söyleyin Şu başkanlık sistemine karşı çıkanların gırtlağına yapışacağım demesin arkadaşlar. Zaten, siz başkanlık sistemini milletin gırtlağına yapışmak için çıkarmıyor musunuz? Bari, Anayasa Komisyonu Başkanı olarak bu Kuzu bunu niye söylüyor? Kuzu kurt olmuş kardeşim, olacak iş değil. Kendinize gelin arkadaşlar, vallahi billahi bu kadar dağıtmak iyi değildir yani benden söylemesi. Bu kadarı tehlike, güvenlik yaratmıyor da metal işçileri sendikalarının grevi tehlike yaratıyor, vallahi helal olsun size, ne güzel gerekçeler buluyorsunuz!" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim