Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 3-6 Ocak 2013'de gerçekleştirilecek Sarıkamış Şehitlerinin 98. yılı anma programı için hazırlıklar sürüyor.

Program kapsamında ilk olarak 3-5 Ocak'ta Türkiye'in çeşitli üniversitelerinden 68 akademisyen; Sarıkamış Harekatı, Kars ve Sarıkamış bölgesinin tarihi, turizmi, yer altı kaynakları, yöresel yemekleri gibi bir çok konuyu kapsayan sempozyumda söz alacak.

Sarıkamış'ta 5 Ocak'ta başlayacak program ise öğleden sonra kardan şehit heykelleri, resim materyal sergisi açılış konuşmalarının ardından Sarıkamış özel programı ile başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Korosu'nun icrasından sonra ayrıca Bayraktepe Kayak Merkezi’nde snowboard ve kayak yarışları yapılacak. Tabi bu arada Dağcılık Federasyonu'nun gerçekleştireceği Allahuekber Dağları tırmanışı da başlayacak. Akşam 18 de TRT'nin canlı yayınlanacağı mevlit programının ardından Sarıkamış merkezden, yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne kadar meşaleli bir anma yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, programın yapılacağı güzergahlarda çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Ermiş, "Pazar günkü program içinde çalışmalarımız devam ediyor. Biliyorsunuz şehitlerimiz için Kızılçubuk mevkisinden başlayacak 8,5 kilometrelik yürüyüş var. Kızılcubuk’ta çadırlar kuruldu, araçların duracağı güzergahlar genişletildi ve çalışmalar tamamlandı. Atkı bere konusunda bu sene gençlik spor 10 bin adet temin etti, Türkiye Petrolleri Dağıtım Şirketleri beş bin atkı bere hazırladı. Bunlarda yürüyüş alanında gelen misafirlerimize dağıtılacak. Bu yıl ki programın önemli bir noktası Gençlik Spor Bakanlığımız ciddi olarak programa destek sağladılar. Şu an televizyonlarda Sarıkamış harekatı ile ilgili tanıtım amaçlı yayınlar var. Valiliğimiz ve kaymakamlığımız tarafından Ankara da ki 150 adet bilboard ve 75 otobüs durağına ve bütün otobüslere afişler asılıyor.6 Ocak Pazar günü törenlerin tamamlanmasından sonra yaklaşık 15 bin kişiye dağıtılacak yemek için 7 adet çadır kurulmaya başlandı.Yukarı Sarıkamış Şehitliğinde, Kafkas üniversitesi öğrencileri tarafından kardan şehit heykeli yapımına başlanacak. Bu sene anma etkinlikleri programı daha kapsamlı olacak.”

Kaymakam Ermiş, ayrıca yürüyüşe katılacak misafirlere 'Sarıkamış beyaz hüzün' adlı kitap ile Sarıkamış harekâtını anlatan bir film cd’si hediye edilecek. Sarıkamış merkez de ise, caddelerin süslenmesi için esnafa 10 bin bayrak, 10 bin afiş dağıtıma başlandığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim