Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Sarıkamış,  Türklerin bağımsızlık öykülerindeki kahramanlık destanlarından biridir. 
Bu toprakların vatan oluşunu, Sarıkamış destanlarına, , Çanakkale'deki kahramanlıklara ve  kurtuluş mücadelelerine borçluyuz. 
Soğuklar sınav olur, 
Denizler sınav olur, 
Düşman bize av olur
Topraklar vatan olur... 
Sarıkamışları, bizler unutmadık, çocuklarımıza torunlarımıza da unutturmayacağız. 
Var olsun, Türk ordusu, var olsun Türk milleti. 
...

90 BİN ŞEHİT RUS UYDURMASI ....
Sarıkamış şehitleri için ifade edilen 90 bin rakamı gerçek değildir. 
Tarih bilimcilerinin araştırma raporları gösteriyor ki, Türk ordusunun  15 Şubat 1915 tarihinde orduda yapılan sayımda burada 42 bin askerin kaldığı tespit ediliyor. Donma olayı Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Baldız Köyü'nden Sarıkamış'a hareket eden 25 bin kişilik piyade birliğinde gerçekleşiyor. Bunlardan 10 bininin Sarıkamış'a ulaştığı kesin. 25 bin askerin kaçı çarpışmalarda vuruldu, kaçı dondu bilinmiyor, ancak bir 90 bin yalanı devam edip gidiyor." 
Mehmed Niyazi Hoca diyor ki; 
"Ruslar, bütün savaşlarda kendi ölü sayılarını azaltır, diğer ülkelerinkini çoğaltır. Sarıkamış Harekatı neticesinde Ruslar 32 bin askerlerini kaybettiler. Bunca askerin ölümünü mazur göstermek için 'Türkler de 90 bin kayıp verdi,' dediler. Bizdeki bazı kötü niyetli ya da bilgisiz kimseler de bunu alıp, yıllardır kullanıyor. Rus propagandasını devam ettiriyoruz. Olayı öyle bir gösteriyoruz ki sanki o cephedeki Osmanlı ordusu hiçbir şey başaramamış, sanki tek bir kurşun bile atamadan hepsi donup kalmış. Bizim bütün belgelerimizde 23 bin şehidimiz olduğu yazdığı halde bir 90 bin tutturmuş gidiyoruz."

Yüksel YALÇIN

Editör: TE Bilisim