Foça’daki deniz üssü oldukça çarpıcı bir kaçakçılık olayı yaşandı. Kıbrıs’taki görevinden yurda dönen bir savaş gemisinde tam bin 400 şişe kaçak içki yakalandığı iddia edildi. Bir erin dikkati ile fark edilen olayın ardından piyasa değeri 100 bin lira olan kaçak içkilere el konuldu.

Kaçak içki olayıyla ilgili 13 astsubayın tutuklandığı bildirilirken, yeterli kontrolü yapmayan iki subay ve iki astsubay hakkında da soruşturma açıldığı kaydedildi.

14 ARALIK'TA GEMİYE BASKIN YAPILDI

Star gazetesinden alınan bilgiye göre, savaş gemisiyle kaçakçılık girişimi şöyle gerçekleşti: İzmir'in Foça İlçesinde bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Batı Görev Grup Komutanlığı'na bağlı savaş gemisi bir görev için bulunduğu Kıbrıs'tan 14 Aralık 2012'de döndü. Gemi, Kıbrıs'tayken bir grup rütbeli personel gece nöbetleri sırasında gizlice gemiye bin 400 şişe lüks markalı içki yükledi. Yüklemelerde erler de kullanıldı. Prosedür gereği yurtdışından gelen askeri gemiler limana girdiklerinde nöbetçi Gümrük İşlemleri Kontrol Heyeti tarafından gümrük denetlemesinden geçiriliyor. Kaçak içki bulunan savaş gemisi Foça'ya geldiğinde Gümrük Kontrolü işlemi nöbetçi yarbay amirliğindeki 4 kişilik heyet tarafından yapıldı. Gemiye kontrole giden görevli personel hiçbir kontrol yapmadan sadece evrakları doldurdu ve gemiden ayrıldı.

‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’

KAÇAKÇILARI DİKKATLİ ASKER YAKALATTI

Heyet gemiden ayrıldıktan sonra yılbaşında satmak için getirilen içkiler indirilmeye başlandı. Ancak o olayı gören bir er durumu Gemi Komutanı'na bildirdi. Gemi Komutanı ihbar üzerine şüphelileri suçüstü yakaladı. Olay üst komutanlara bildirildikten ve gerekli onay alındıktan sonra olay Güney Deniz Askeri Savcılığı'na intikal ettirildi. Askeri savcılık "kaçakçılık" konusunda görevsizlik kararı vererek dosyayı Foça Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Askeri savcılık "görevi ihmal" konusunda ise soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilisim