Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Suriye’deki iç savaşta yaralanarak Türkiye’ye gelen 250 kişi Tarsus Medical Park Hastanesi’nde tedavi gördü. Çoğu ağır yaralı olan Suriyelilerden 28’inin tedavisi hala devam ediyor.

Medical Park Tarsus Hastanesi Başhekimi İbrahim Halil Karakan, Suriye’den gelenlerin çoğunun durumunun çok kötü olduğunu söyledi. Ayağı, bacağı kopan, iç organları parçalanmış, beyin kanaması geçiren; yüzü, eli, kolu, ciddi derecede zarar gören, dokuları bozulan hastaların geldiğini aktarın Karakan, “Bu hastalarımız yoğun bakım, ortopedi, genel, beyin, plastik, çocuk cerrahi ve diğer branşlarda tedavi ve ameliyat edildi. Çok özellikli ve büyük ameliyatlar yaptık. Beyinden, karın içinden, akciğerden ve başka organlarından şarapnel parçaları çıkardık.” dedi.

Hastanede zorlu ameliyatlarla sağlığına kavuşan hastalardan örnekler veren Başhekim İbrahim Halil Karakan, “30 yaşındaki Muhemmet Ezrek isimli bir hastamıza 8 ameliyat yaptık. Neredeyse karın içindeki tüm organları zarar görmüştü. Karın ön duvarı tamamen yoktu. 8 ameliyattan sonra sağlığına kavuşturduk, çok yakında taburcu edeceğiz.” diye konuştu. 28 yaşında olan Elap Hapkap’ın da başından vurulmuş halde getirildiğini kaydeden Karakan, “Bu genç beyin ameliyatı geçirdi. Öncesinde yoğun bakımda tedavisi sürdü. Şimdi serviste takip ediliyor. Oturamıyor, yürüyemiyor, elini kolunu oynatamıyordu. Bir aydan fazladır fizik tedavi uygulanıyor. Hastamız şu anda yürüyebildiği gibi koşu bandında koşuyor.” diye konuştu.

Karakan şöyle devam etti: “Yine 10 yaşındaki İyad Halil isimli hastamız başından silahlı yaralanma sonucu hastanemize geldi. Yoğun bakımda kaldı. Beyin cerrahisi servisi takip etti. Savaştan sonra felç olmuştu. Bu hastamız da oturamıyor, yürüyemiyor, elini kolunu oynatamıyordu. Şimdi 10 günden fazladır fizik tedavi uygulanıyor. Giderek iyileşme kaydediyor. Yürüyor, elini kolumu oynatıyor. Hastalarımız savaş mağduru oldukları için ve yaşadıkları o kötü ortamdan sonra ciddi derecede moralleri de bozuk. Çok korkuyorlar. Çok korkak davranıyorlar. Malum psikolojileri de çok bozuk. Onların bir yandan yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da moral veriyoruz. Temennimiz Suriye’deki bu iç savaşın bir an önce bitmesi ve bu acıların yaşanmaması.”

Editör: TE Bilisim