Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Suriye’deki savaşta annesini kaybeden, babası ve kardeşleriyle Bağcılar’daki bir gecekonduda hayata tutunmaya çalışan küçük Ali’nin vatan özlemi yürekleri dağladı. “Türkiye’yi seviyorum ama vatanımı çok özlüyorum” diye duygularını dile getiren Ali, savaşın kendisini öksüz bırakmasından yakınıyor.

Ali Gezer (8) Suriye’deki savaş mağduru çocuklardan yalnızca bir tanesi. Beşşar Esed’in kurşun yağdırdığı köylerden birinde annesini kaybetmiş. Babası da Ali ve 5 çocuğunu da alarak İstanbul’a yerleşmiş. Küçük Ali ve kardeşleri Bağcılar’daki bir gecekonduda hayata tutunmaya çalışıyor.

Kısa sürede Türkçe’yi öğrenmeyi başaran Ali’nin isyanı ise savaşa. Annesinin kendilerine yemek getirmek için gittiğini ve bir daha dönmediğini söyleyen Gezer, yaşadıklarını şöyle ifade ediyor: “Suriye’den geldim. 3 ay oldu Türkiye’ye geleli. Suriye’deki savaşta annem öldü. Şimdi bize babam bakmaya çalışıyor. Türkçe’yi 3 ayda öğrendim. Esed Suriye’den çıkmam diyor. İnsanları öldürüyor.”

Türkiye’ye alıştığını ve sevdiğini söyleyen Ali’nin vatan özlemi sözlerine yansıyor. Ali, bu durumunu şöyle anlatıyor: “Suriye’deki savaş çok kötü. Helikopterler gelip insanları öldürüyor. Türkiye’yi seviyorum ama vatanım başka. Vatanımı çok özledim.”


Editör: TE Bilisim