İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli Hatice Kubeytarık, Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki babasına sığındı.

    1963 yılında Suriye’ye giden Kemal Pınartaşı (62) burada Türk asıllı Ayşe isimli bir kızla tanışarak evlendi. 2 yıl evli kalan Pınartaşı daha sonra Türkiye’ye dönerek askere gitti. Bu evlilikten ise Hatice adında bir kız çocuğu dünyaya geldi. Kemal Pınartaşı’nın kızı olan Hatice Kubeytarık, olaylardan dolayı yıllardır yaşadığı Suriye’den 4 çocuğu ve eşi Osman ile birlikte Kadirli’ye geldi. Zaman zaman birbirlerini ziyaret eden baba kız savaşın ardından ilk kez bir araya gelerek hasret giderdi.

    Suriye’de bakkal dükkanı işleten Osman Kubeytarık,çocukları Lin (17), Selin (12), Nurhan (5), Ahmet (18) ve eşi ile birlikte Kadirli’ye geldiklerini söyledi. Osman Kubeytarık, “Suriye’de can güvenliğimiz yoktu. Polisler evlerde muhalifleri arıyordu. Bir gün bizim eve de geldiler, benim kimliğim üzerimde yoktu. Karakola götürdüler 2 ay işkence yaptılar, yanımda birçok kişiyi öldürdüler. Burada can güvenliğimiz var çok mutluyuz, Türk insanı çok iyi.” dedi.

    Hatice Kubeytarık ise “Suriye’deki olaylardan kaçarak Kadirli’ye babamın yanına geldik. Burada bizim sıcak bir yuvamız oldu. Babam bizlere sahip çıktı. Tek isteğim çocuklarımın yarım kalan okullarına burada devam etmesi.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim