DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Türkiye’de üniversite bünyesinde kurulan ilk haber ajansı olan Ege Üniversitesi (EÜ) Haber Ajansı (Ege Ajans), 29. yılının başarı ve mutluluğunu kutluyor. İlk haberini Ege Ajans’ta yazan 2 binin üzerinde genç, bugün Türkiye’nin dört bir yanında medya sektöründe görev yapıyor. İzmir’deki başarılı gazetecilerin yüzde 85’i, Ege Ajans’ta yazdığı ilk haberin heyecanını yaşıyor. Ajans, EÜ'yü, üniversite haberlerinde devlet ve vakıf üniversitelerinin zirvesine taşıyor.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Ege Ajans İmtiyaz Sahibi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden, ajans çalışanları ve öğrencilerini kutladı. Rektör Yılmaz, “Ege Üniversitesi’ne her alanda öncülük, başarı ve zirve yakışır. Ege Ajans da bu misyonu yerine getiriyor.” dedi. Ege Ajans’ın kurucusu, Sorumlu Haber Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı da EÜ'nün yayın organları Kalem gazetesi, Ege'den dergisi, Radyo Ege Kampüs, EÜ Televizyonu ve Ege Burada haber portalının yayınlarının kaynağı olduğunu, günde 400’ün üzerinde medya kuruluşuna haber servisi yaptığını hatırlatarak, kuruluş amacının medyaya sağlıklı haber iletiminin yanında sektöre eleman yetiştirmek olduğunu söyledi.

'EN GENİŞ MUHABİR KADROSUNA SAHİBİZ'

Yrd. Doç. Dr. Kavaklı, şu bilgileri verdi: “Ege Ajans İzmir basınının içinde, onların desteğiyle büyüyor. Her medya kuruluşu bizim, biz de onların bir parçasıyız. Hiçbir basın kuruluşuyla rekabet içinde değiliz, yarışımız kendimizle. Onurlu Türk medyasına idealist gençler yetiştiriyoruz. Tüm dostlarımız, öğrencilerimize ağabeylik, ablalık yapıyor. Ajansımızı örnek alan üniversitelerde kurulan ajanslara her gün yenileri ekleniyor. Pırıl pırıl gençler medyaya güç veriyor, taze kan oluyor. 2 bin 750 öğrencimiz var, her biri bir muhabir; yani en geniş muhabir kadrosuna sahibiz. Üniversite içinde iletişimi sağlamak için öncelikle yönetim kadrolarından istifade ediyoruz. Her fakültede bir dekan yardımcısı, her yüksekokul, enstitü, araştırma uygulama merkezinde bir müdür yardımcısı, bulunduğu birimdeki çalışma ve etkinlikleri bize bildiriyor, öğrencilerimiz de takip ederek haberleştiriyor.”

'EGE AJANS 2014’TE 5 MİLYAR İNSANA ULAŞTI'

Kavaklı, Ege Ajans’la ilgili rakamları da İnterpress verilerinden aktardı: “Ege Ajans tarafından üretilen haberler yıllık olarak 20 bin civarında yazılı basında, 20 binin üzerinde sosyal medyada, bin civarında görsel medyada yayımlanma şansı buluyor. 2014 yılında sadece EÜ ve EÜ Hastanesi ile ilgili olarak gazete ve dergilerde 19 bin 97 haber yayımlandı. Bu haberlerin yayımlandığı gazete ve dergilerin toplam tirajı 1 milyar 648 milyon 819 bin 922, eimi 4 milyar 955 milyon 675 bin 889. Reklam eşdeğeri ise 84 milyon 304 bin 543 TL. Bu sayıların içinde üniversite dışı haber ve araştırmalar, internet ve görsel medya haberleri yer almıyor. Ege Ajans, Ege Üniversitesi’ni bu sayılarla tüm devlet ve vakıf üniversiteleri içinde haber sayısında ikinciliğe, tiraj, erişim ve reklam eşdeğerinde Türkiye birinciliğine taşıyor. Yine bu değerlendirmelere göre EÜ, Ege Bölgesi'ndeki tüm üniversiteler arasında bütün kategorilerde zirvede. Ege Ajans, haber ve fotoğraf servisini internet üzerinden yaparken görüntülü haber servisinde de aynı yöntemi kullanıyor.”

Ajansın 28. yılında, sektörle ilgili 28 etkinlik düzenlediklerini belirten Oğuzhan Kavaklı, “29. yılımızda da 29 etkinlik gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” dedi. Birinci amaçlarının başarılı ve idealist gazeteciler yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, “Hedefimiz tarafsız, doğru, ilkeli ve belgeli gazetecilik. Bu hedefe ulaşmada, medyadaki dostlarımızı her zaman yanımızda gördük. Bu desteğin devam etmesini diliyoruz, bunu esirgemeyeceklerini de biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim