İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Büyük Birlik Partisi (BBP) üyesi bir grup, hükümetin geçen seçimlerde yaşanan elektrik kesintisini trafoya giren kedilere bağlaması nedeniyle 7 Haziran seçimleri öncesi ‘kedi yakalama timi’ kurdu. BBP’liler, "Devlet yöneticileri ‘seçimlerde oylarımız çalındı’ diyen vatandaşlarla ‘kedi girdi, timsah girdi, sincap güldü, kertenkele ağladı’ diyerek dalga geçiyorlar." dedi.

Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup partili, üzerinde 'kedi yakalama ekibi' yazan giysiler giyerek ellerine aldıkları temsili oyuncak kedilerle ekibin tanıtımını yaptı. Tamamen gönüllü kişilerden oluşan ekip, seçim günü yaşanabilecek olası elektrik kesintilerine engel olmak için kedilerin trafolara yaklaşmasını engelleyecek. Ellerinde 'Kedime, trafoma, oyuma dokunma' yazan pankart açan partililer, konuyla ilgili açıklama yaptı.

‘SADECE ‘MİYAV’ DİYEN KEDİLERLE İŞİMİZ OLMAYACAK’

Grup adına açıklama yapan Tuncay Anlı, "Biz oylarının çalınmasını istemeyen vatanseverler olarak gönüllü arkadaşlarımızla birlikte gördüğünüz gibi kedi yakalama ekibi kurduk. Bazı vatandaşlarımız gerçek kedilerimi yakalıyorlar diye konuşuyorlar tabii ki böyle değil biz yaramaz kedileri yakalayacağız. Uslu duran kedilerle, sadece ‘miyav’ diyen kedilerle işimiz olmayacak sadece trafolara giren yaramaz kedileri yakalayacağız. Bütün arkadaşlarımız seçim günü yuvalarından ayrı kalıp, çocuklarından ayrı kalıp burada gönüllü olarak trafolarda görev yapacaklar. Devlet yöneticileri ‘seçimlerde oylarımız çalındı’ diyen vatandaşlarla ‘kedi girdi, timsah girdi, sincap güldü, kertenkele ağladı’ diyerek dalga geçiyorlar. Biz de devlet büyüklerimizle dalga geçmiyoruz ama çalınan oylarımıza bu şeklide kılıf uydurulmasın diye böyle bir şey yaptık." şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından partililer, yanlarında getirdikleri oyuncak kedileri yere bırakarak temsili olarak yakaladıkları kedilerle basına poz verdi.



Editör: TE Bilisim