Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Erzurum'un Şenkaya ilçesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Eskişehir Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin, memleketi Eskişehir’de gözyaşları arasında son yolculuğu uğurlandı.

24 yaşındaki Şehit Şahin için Reşadiye Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, askeri erkan, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

ABLA: "YEŞİL GÖZLÜM SENLE MAÇA GİDECEKTİK, KALKSANA"

Şehidin 3 kız kardeşi, şehit kardeşinin asker şapkalarını giyerek tabutun başında onun için dua edip göz yaşı döktü. Abla Funda Şahin’in şehit kardeş için tabutu başında söyledikleri herkesi ağlattı. Kardeşinin tabutunun üzerine Eskişehirspor forması koyan abla Funda Şahin, “Hadi yeşil gözlüm kalk. Hani maça gidecektik, sen Eskişehirspor’u çok severdin. Bak onlarda burada. Hadi kalk yeşil gözlüm, kalk maça gidelim.” diyerek ağladı.

"SENİ TURHAL’A GÖNDERDİK, ERZURUM’DAN CENAZEN GELDİ"

Terör ve şehitlerin artmasına da tepki gösteren şehidin ablası, kardeşinin tabutuna sarılarak, “Yeşil gözlüm kardeşim. Biz seni Turhal’a gönderdik. Ancak senin Erzurum’dan cenazen geldi, şehit haberin geldi. Allah sizi bunu yapanların cezasını versin. Bak ben dik duracağım, sende dik dur. Hani biz senle daha maça gidecektik. Bizi bunlara yaşatanların Allah belasını versin. Amca, baba bak kardeşim kalkmıyor. Atkısı geldi ama yine kalkmıyor.” dedi.

1 YAŞINDAKİ YAĞIZDAN ŞEHİT DAYIYA SON DOKUNUŞ

Ablası Ferda’nın 1 yaşındaki oğlu Yağız’ın ise şehit dayısının Türk Bayrağı ile sarılı tabutuna son kez annesinin kucağında dokunması herkesi ağlattı. Cenazeye annesinin kucağında gelen minik Yağız, dayısının tabutuna uzun süre dokundu, okşadı. Minik Yağız, her şeyden habersiz dayısının tabutunu uzun süre baktı

ANNESİ OĞLUNU ASKER ŞAPKASIYLA UĞURLADI

Baba Ali Yağız ise 3 kızıyla birlikte şehit oğlunun tabutuna sarılarak, 'Vatan sağolsun' diyerek ağladı. Babayı yakınları sakinleştirdi. Anne Şaziye Şahin de şehit oğlunun şapkasına giyerek metanetini korumasıyla dikkat çekti.

Kılınan cenaze namazının adından şehit için helallik istendi. Yapılan duanın ardından şehidin cenazesi top arabasına kondu. Küçük kız kardeşi Damla ile ortanca ablası Funda, top arabasının sağlı sollu yanına geçerek diğer askerlerle birlikte asker selamı ile kardeşinin cenazesinin yanında yürüdü. Şehidin cenazesi daha sonra Kanlıpınar Şehitliğinde toprağa verildi.

Şehit Şahin’in üç ay önce Jandarma Onbaşı Çavuş olarak göreve başladığı, 20 gün önce de ailesini ziyarete etmek için izne geldiği ve bir süre Eskişehir’de kaldıktan sonra görev yerine geri döndüğü belirtildi. Şahin’in ilk görev yerinin Tokat Turhal olduğu, ancak görev için Erzurum’a gönderildiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim