Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Bursa-Ankara karayolu üzerinde meydana gelen olayda, bir kamyon sürücüsü trafikte tartıştığı şahısların silahlı saldırısına uğradı.

Olay, Bursa-Ankara karayolu üzerinde meydana geldi. Emniyet ekiplerinden kaçtığı iddia edilen ve plakası ile isimleri tespit edilemeyen 2 kişi, Cerrah kavşağı üzerinde kırmızı ışık ihlali yaparak Alaattin Bildik idaresindeki 06 DY 2551 plakalı kamyona çarptı. Kamyon sürücüsü Alaattin Bildik kaçmaya çalışan şahıslarla ağız münakaşasına girince şahıslardan biri belinden silahı çıkartarak önce kamyon şoförü Alaattin Bildik’e doğrulttu daha sonra ise kamyonun ön kısmına ateş etmeye başladı. Yoldan geçmekte olan Alaattin Bildik’in arkadaşı Adem Öztürk olaya müdahale etmek istedi ancak saldırganlar onu da silahla tehdit etti. Bölgedeki esnafların olay yerine gelmesi üzerine kimliği belirsiz şahıslar araçlarına binerek olay yerinden kaçtı.

Olayın şokunu üzerinden atamayan kamyon şoförü Alaattin Bildik, "Kırmızı ışıkta geçtiler, kamyonun altına giriyorlardı. Polisten kaçıyorlardı, daha önce de ihbarlar var, durdular, tartıştık, ateş ettiler sonra da çıkıp gittiler. Ben dedim arabaya ateş edeceğine bana ateş et." dedi

Ölümü kalbinde hissettiğini ifade eden Adem Öztürk ise "Ben durdum, arabayı tanıdım, bizim şirketin arabası, ne oluyor dedim. Bana çekil lan sana da sıkarım dedi. Tabancayı çıkarttı arabaya ateş etti sonra döndü bana doğrulttu silahı, tamam abi dedim bıraktı. Böyle bir terbiyesizlik olamaz. Dördüncü kurşunu bana sıkıyordu, ben tamam kardeş deyip yürümesem bana sıkacaktı. Silahla ateş ettikten sonra yanındaki arkadaşı ile gittiler. Arabalarının her tarafı vuruktu. Polislerde adamların fotoğrafları var, biz ekmek için çalışıyoruz adamlar neyin derdinde?" şeklinde konuştu.

Yaşanan saldırının ardından olay yerine gelen emniyet ekipleri, bölgede olay yeri incelemesi yaptı. Kaçan şahısların yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim