Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasının ardından, Soma Kömürleri A.Ş. tarafından işten çıkarılan işçiler, 3 aydır tazminatları ödenmediği gerekçesiyle Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) Müessese Müdürlüğü önünde oturma eylemine devam ediyor. Eylemin üçüncü gününde, faciasında şehit olan 26 yaşındaki Uğur Çolak'ın babası İsmail Çolak da işçilere destek verdi.

Çolak, yaptığı açıklamada, "Ben bu 13 Mayıs'ta evladını kaybeden bir baba olarak geldim buraya. Buradaki eylemci arkadaşlara destek amaçlı geldim. Bana göre geç kalmış bir eylem ama yine de geç kalmış sayılmazlar. Biz onların arkasındayız. Bir daha 301'lerin hayatını kaybetmemesi için bu işyerlerinde gereken önlemlerin alınıp bu ocakların tekrar açılmasını talep ediyoruz. Yetkililerden, bu insanların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini ve hak ettikleri tazminatların ödenmesini istiyoruz. Güvenemiyoruz ama ödensin bir an önce, bu durumun çözülmesi için temennimiz bu. Arkadaşlarımızın eylemlerini destekliyor ve başarılar diliyorum." dedi.

'FITRATSA BEN DE BURADA AÇ ÖLECEĞİM'

Facianın yaşandığı Eynez ocağında 12 yıl çalıştığını ifade eden Taner Yıldırım ise, "Haklarımızı alana kadar direneceğiz. Fıtrat değil ki bizim kaderimizde varsa, bir madencinin kaderinde aç ölmek o da fıtratsa ben de burada aç öleceğim. Sonuna kadar direneceğim arkadaşlarımla birlikte. Geceleri ayaz ve soğuk demeden burada kalıyoruz. Bizim bir tek amacımız var, haklarımızı alana kadar buradan ayrılmayacağız. Bütün madenci arkadaşlarımızın, bu eylemimiz için yanımızda olmalarını istiyoruz." diye konuştu.

'MAĞDURUZ, BEKLİYORUZ'

Eyleme devam eden bir diğer maden işçisi Gürbüz Doğan da, "Burada eylem yapmaya devam ediyoruz. Bir an önce tazminatlarımızın verilmesini istiyoruz. Herkes mağdur ve kredi kartı borçları var. Bazı işçi arkadaşlarımızın telefonlarına bankalardan, borçlarını ödesin diye mesajlar gelmeye başlamış. Ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz. Mağduruz, bekliyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim