Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Zonguldak, Karabük, Kütahya gibi Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya gelen şehit madencilerin aileleri, Soma ve Ermenek mağdurları için çıkartılan yasadan kendilerinin de yararlandırılmasını istedi.
Şehit madencilerin aileleri bugün Kızılay meydanında toplanarak, ellerinde ‘Bu dava bizim değil tüm madencileri davası, Bizim canımız yandı sizin canınız yanmasın’, ‘Soma Ermenek yasası eşitlik ilkesine aykırı, devlet vatandaşı arasında ayrımcılık yapmamalı’ yazılı dövizler taşıdı.

Ölen madencilerin fotoğraflarını da taşıyan madenci yakınları, Soma ve Ermenek’teki maden kazalarında ölenlerin yakınlarına hükümetin sağladığı haklardan kendilerinin de yararlandırılmasını istedi.

Merkezi Bursa’da olan Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği’nin Genel Başkanı Nihat Hanay, Soma ve Ermenek madencileri yakınlarına yardım için kendi çabalarıyla çıkartılan yasadan Türkiye’deki bütün ölen madenci yakınlarının faydalanmasını talep etti.
Hanay, “Başbakandan bugün randevu talebimiz var. Türkiye Cumhuriyetindeki bütün maden şehitlerinin eşlerine ve çocuklarının bu yasadan yararlanmasını istiyoruz. “ dedi.

Soma ve Ermenek haricinde diğer şehirlerden gelen şehit madenci aileleri de yaptıkları açıklamada mağduriyetlerini ifade ederek, hükümetin ilgi ve desteğini beklediklerini vurguladılar.

Editör: TE Bilisim