Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Malatya'da düşen iki askeri uçaktan birinde şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya İzmir'deki törenin ardından defnedildi. Şehit pilotun eşi tabutun yanından ayrılmazken anne ve babası ise oğullarını asker selamı ile uğurladı. Anne Aynur Özkaya, “Yavrum, âşık olduğun gökyüzüne gidiyorsun.” diye feryat etti

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya, Malatya'da yapılan askerî törenin ardından İzmir'e getirildi. Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’nde düzenlenen törene Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, şehidin babası Cengiz Özkaya, annesi Aynur Özkaya, ikiz kız kardeşleri Gizay Özkaya ile Deniz Özkaya, yakınları, askeri erkan, belediye başkanları ve yüzlerce İzmirli katıldı.

Beş yıllık evli olan ve 11 aylık Doruk adlı oğlu bulunan Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya'nın naşının yanından ayrılmayan eşi Miraç Özkaya, 11 aylık oğlu Doruk Özkaya'yı kucağından biran olsun bırakmadı. Orgeneral Öztürk, baba Cengiz Özkaya'yı uzun süre teskin etti, yanından ayrılmadı. Cenaze namazının ardından baba Cengiz Özkaya asker selamı ile oğlunu selamlarken tabuta sarılan anne Aynur Özkaya, “Yavrum, âşık olduğun gökyüzüne gidiyorsun.” diye feryat etti. Gözyaşlarını tutamayan anne “Gökyüzündesin annem. Sen düşmedin uçuyorsun oralarda. Sen âşıktın oralara biliyorum. Kokuların geliyor buram buram annem. Annem dik duracağım söz veriyorum senin için doruk için duracağım söz veriyorum annem, yiğidim, aslanım, yavrum. Yolların açık olsun bebeğim. Hatırlıyor musun 23 Nisan’da bayrak şiirini okumuştun. Yavrum sen de bana hakkını helal et.” dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak'ın yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) ait altı farklı ilde yurt açılışları yapıldı. İzmir Bornova Mevlana Mahallesi’nde açılan 400 yataklı Adile Sultan Yüksek Öğrenim Kız Yurdu törenine canlı yayınla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekrandan Vali Mustafa Toprak’ı göremediği için, “Vilayetten orada temsilci var mı? Kimse gelmedi mi?” diye sordu. Valiliği temsilen Bornova kaymakamının bulunduğu söylenirken Vali Toprak'ta şehit Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya’nın cenaze törenine gittiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim