İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Van'da ‘dur’ ihtarına uymayan kamyonetin çarpması sonucu şehit olan polis memurunun acı haberi Çorum’daki ailesine ulaştı. Haberi duyan şehit polisin 8,5 aylık hamile eşi fenalaşırken, annesi “Ben evlatlarımı yarım ekmekle büyüttüm. Bu belayı başımıza saranların Allah belasını versin” diyerek feryat etti.

Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kaçakçılık ihbarı üzerine Van-Hakkari-Gürpınar yol ayrımında bir kamyoneti durdurmak istedi. ‘Dur’ ihtarına uymayan kamyonet, yola kapan atmaya çalışan 26 yaşındaki polis memuru Yaşar Uysal’a çarptı. Ağır yaralanan evli ve bir çocuk babası Uysal, kaldırıldığı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit oldu.

Şehidin acı haberi Çorum’un merkeze bağlı Güney köyünde yaşayan ailesine ulaştı. Baba Mustafa ve anne Fadime Uysal’a şehit haberi sağlık görevlileri eşliğinde verildi. Ailenin evine Türk bayrakları asıldı. AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Güney köyüne gelerek şehidin ailesine taziyesini iletti. Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan baba Mustafa Uysal, "Daha 26 yaşında fidan gibiydin. İki tane evladına ben şimdi ne diyeceğim yavrum" diyerek gözyaşı döktü.

Oğlu için ağıt yakan anne Fatma Uysal ise, 4 çocuğunu zorluklarla büyüttüğünü haykırarak, "Ben evlatlarımı yarım ekmekle büyüttüm. Bu belayı başımıza saranların Allah belasını versin" şeklinde feryat etti.

HAMİLE EŞİNİ BIRAKIP VAN’A GİTMİŞ

Şehit polisin bir ay önce ailesiyle birlikte izin için Çorum’a geldiği ve doğumuna 15 gün kalan eşi Esin Uysal’ı (24) komşu köyde yaşayan kayınpederinin evine bıraktığı öğrenildi. Eşinin şehit haberini alan Esin Uysal, fenalaşarak Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kadın bir polis memurunun da refakat ettiği Uysal'ın hastanede müşahede altında tutulduğu bildirildi.

ŞEHİT KARDEŞİ DE VAN’DA ASKER

Şehidin dayısı Mustafa Şengül, çok üzgün olduklarını ifade etti. Şehidin 3 kardeşi olduğunu söyleyen Şengül, "Kardeşi Mehmet de şuanda askerliğini Van'da yapıyor. Terhisine de yaklaşık bir ay kaldı. Bir kardeşi burada işçi, kız kardeşi de İtalya'da yaşıyor. Kendisine haber verdik, o da yarın sabah burada olacak. Asker kardeşine de birliğinden izin verildi. Ağabeyinin cenazesiyle birlikte Çorum’a gelecek." dedi.

Şehit Uysal'ın cenazesi saat 10.30’da Van'da düzenlenecek törenin ardından uçakla Merzifon Havaalanına gönderilecek. Karayolu ile Çorum’a getirilerek, öğleden sonra köy mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Editör: TE Bilisim