Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün gece PKK ile askerler arasında yaşanan çatışmada şehit olan Özel Kuvvetlerde görevli Deniz Yüzbaşı Fatih Yaşar, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Konya’nın Şeydişehir ilçesi Bostandere Mahallesi’ndeki şehidin baba evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Şehit ailesi burada taziyeleri kabul etti. Şehit haberinin alınmasıyla birlikte Konya merkez ve ilçelerden binlerce vatandaş cenaze için Bostandere Mahallesi’ne akın etti. Cenazeye çok sayıda deniz, kara ve jandarma askerleri de katıldığı görüldü.

Şehit Yüzbaşı Yaşar’ın cenazesi, Diyarbakır’da düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Konya Havalimanı’na buradan da helikoplerle Seydişehir ilçesine getirildi. Şehit cenazesi, daha sonra ilçeye yaklaşık 10 kilometre uzakta bulunan ve daha önce köy olan Bostandere Mahallesi’ne getirildi.

Baba evinde helallik alındıktan sonra şehit cenazesi omuzlara alınarak tekbirlerle Bostandere Camii’ne getirildi. Şehit Yüzbaşı Yaşar’ın cenaze namazı, ikindi namazına müteakip binlerce vatandaşın katılımıyla kılındı. Cenaze namazı sonrası şehit babası Cavit Yaşar ve şehit kardeşleri Hasan ve Serdar Yaşar, şehit kardeşlerinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Editör: TE Bilisim