Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Adana’da huzurevinde kalan yaşlılar, ‘Yaşlılar Haftası’ nedeniyle şehitliği ziyaret etti. Şehitlerin kabirlerine karanfil bırakan yaşlılar gözyaşlarını tutamadı.

Adana ve Seyhan huzurevlerinde kalan yaşılalar büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık içindeki şehitliği ziyaret etti. Yaşlıların ziyaretine Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt da katıldı. Yaşlılar şehitlerin kabirlerini gezerek karanfil bıraktı, dua etti. Şehitlikte duygusallaşan bazı yaşlılar ağladı. Yaşlıların şehitleri unutmamasının çok önemli olduğunu belirten Emine Kunt, “Onlarla aynı duyguları farklı şekilde yaşıyoruz. Biz evladımızı kaybettik. Onun hasretiyle yanıyoruz. Onlarda farklı bir şekilde evlat hasreti çekiyor. Sonuçta şehit ailelerinin de yaşlılarımızın da yüreği evlat hasretiyle yanıyor. Çok duygusallar. Şehitlerimizin kabirleri başında uzun süre ağladılar, bizi de ağlattılar.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hacı Ali Ünal ise yaşlılar günü etkinlikleri çerçevesinde huzur evlerinde kalanları şehitliğe getirdiklerini söyledi. Akşam da şehitler için mevlit okutacaklarını aktaran Ünal, “Şehitlerimiz sayesinde biz huzur içinde yaşıyoruz. Onlara dua etmek minnetlerimizi iletmek amacıyla yaşlılarımızla birlikte geldik. Burada biraz duygulandılar. Birçoğu gözyaşlarını tutamadı. “ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim