İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Ülkenin kan ihtiyacının karşılaması amacıyla Kızılay ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından sürdürülen 'Bir Kan Bir Fidan' kampanyasına Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) de destek verdi. Üniversitenin Sahne Sanatları Kulübü tarafından yürütülen kampanyaya öğrenciler, idari ve akademik personel yoğun ilgi gösterdi. Rektör Prof. Dr. Ekrem Doğan da kampanyayı destekledi.

    İhtiyaç duyulan kan ünitesi miktarının elde edilmesi için sürdürülen 'Bir Kan Bir Fidan' kampanyasına SEU de destek verdi. Gönüllü kan bağışının önemi ve farkındalığını oluşturulması amacıyla Sahne Sanatları Kulübünün yürüttüğü kampanya, üniversite binasında gerçekleştirildi. Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi’nin kan bağışı merkezine öğrenci, akademisyen ve idari personel yoğun ilgi gösterdi.

    Kan vermenin insan sağlığına zarar değil, yarar sağladığını söyleyen SEU Rektörü Prof. Dr. Doğan, "Kan bağışında insanlar iğneden korkuyor. Ayrıca 'kan verdiğim zaman kanım biter ve kilo alırım' gibi yanlış algılar var. Bunlarla ilgili hiçbir bilimsel veri yok. Zaten verilen miktar vücuttaki kanın fazlasıdır. Değeri ölçülmeden kan alınmıyor. Kilo almanın da kan vermekle hiçbir ilgisi yok.” dedi.
    
    Kan Bağışçısı Kazanma Uzmanı Mehmet Kızılkaya, Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi olarak Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Batman ve Bingöl’deki toplam 56 hastaneye hizmet verdiklerini hatırlattı. Bölgede ciddi bir kan ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Kızılkaya şunları kaydetti: "Kan, kaynağı sadece insanda olan bir ilaçtır. Bu, bağışın insani tarafını gösteriyor. Ayrıca kan vermek insan vücudu için de faydalıdır. Vücut hücrelerinin yenilenmesini sağlıyor. En önemlisi de 3 hayat kurtarıyor. Bir kan bağışı 3 can demek. Çünkü kime ne lazımsa o veriliyor. Kimine trombosit, kimine eritrosit, kimine plazma veriliyor. Bu sebepten dolayıdır ki bir kişi 3 kişinin hayatını kurtarıyor.”

    'Bir Kan Bir Fidan' kampanyası çerçevesinde Türkiye genelinde kan bağışında bulunan her vatandaş adına bir fidan dikilecek.

Editör: TE Bilisim