Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
İş kadını Sema Çelebi’nin Beşiktaş’taki evinde temizlikçi olarak çalışan yabancı uyruklu kadın, Çelebi’nin mücevherlerini çaldığı iddiasıyla gözaltına alındı. Daha önce de bir süre Çelebi’nin yanında çalıştığı öğrenilen Diana C., Şişli’de saklandığı evde yakalandı. Diana C.’nin kaldığı yerde ve üstünde yapılan aramada çalınan 200 bin lira değerindeki mücevherlerin tamamı ele geçirildi.

Beşiktaş’taki evinde çalışan kadının kapıyı açmaması üzerine çilingir vasıtasıyla evine giren Sema Çelebi, mücevherlerinin yerinde olmadığını görünce durumu polise bildirdi. Çelebi’nin, “Geçen sene bir süre yanımda çalışan Diana C., beni telefonla arayıp, annesinin hasta olduğunu çalışması gerektiğini belirterek iş istedi. Ben de Cumartesi gelip başlamasını söyledim. Cumartesi geldi temizlik yaptı. Pazar günü ise 200 bin lira değerindeki mücevherlerimle birlikte ortadan kayboldu.” şeklindeki şikayeti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı.

Zanlının Şişli’de kaldığı adresi belirleyen polis, buraya yaptığı baskında Diana C.’yi gözaltına aldı. Şüphelinin üstünde ve kaldığı evde yapılan aramada çalınan mücevherlerin tamamı bulundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından Diana C., adliyeye sevk edildi.

MÜCEVHERLERİNİ TESLİM ALDI

Sema Çelebi, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelerek mücevherlerini teslim aldı. Çelebi, Hırsızlık Büro Amirliği’ne girişi sırasında gazetecilere; “Evde çalışan kadın mücevherlerimi aldı gitti. Ama sağ olsunlar, hırsızlık bürosu masası sayesinde 24 saatte her şey bulundu. Allah’a çok şükür. Ama çok büyük bir stres çektim. Şimdi mallarımı teslim almaya geldim. Kadın geçen sene bir süre yanımda çalışmıştı. Ondan sonra gitmişti. Bu sene yalvar yakar geldi, Cumartesi geldi, Pazar günü aldı gitti hepsini. Tamamına kavuştum. Yani inanılır gibi değil. Gerçekten rüyada gibiyim ben de.” açıklamasını yaptı.


Editör: TE Bilisim