İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP'deki olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin, "Demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve elbette adaylar çıkabilir. Dört başı mamur bir olağan kongre yapmak üzere hazırlanıyoruz" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndaki partisinin genişletilmiş il istişare toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimleri sonrasında MHP Genel Merkezi'nin aldığı karar üzerine başlatmış oldukları il divan toplantısının ilkini Konya'da gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Seçim sonuçlarını partilerinin önce genel merkez ve taşra teşkilatları düzeyinde analiz çalışması yaptığını ifade eden Yalçın, MHP'in kaybının nereden ve nasıl kaynaklandığının inceleme altına alındığını bildirdi.

Yalçın, MHP'deki olağanüstü kurultay tartışmalarına da değinerek, genel başkan seçimin olmayacağını fakat tüzük değişikliğine gidilebileceğini belirtti. 

Kurultayın, tüzüğün 63. maddesine göre bir hüküm olduğunu ve MHP Genel Merkezi'nin de kurultayı olağan bir şekilde gerçekleştireceğini vurgulayan Yalçın, "MHP Genel Merkezi'nin gündeminde olağanüstü bir kongre kararı yok. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve elbette adaylar çıkabilir. Dört başı mamur bir olağan kongre yapmak üzere hazırlanıyoruz. Bu makama aday olabilecek kapasitede her arkadaşımız aday olabilir. MHP'nin ortaya koyduğu ölçüler çerçevesinde bu kurultayın gerçekleşeceğini şimdiden ilan etmek isterim" ifadesini kullandı.

"Emperyalist güçler Suriye'de at oynatmak için yarış halindeler"

Yalçın, Suriye'de gerçekleşen iç savaşa ilişkin ise Rusya'nın Suriye'ye müdahalesinin akıl alabilecek bir durum olmadığını söyledi.

Emperyalist güçlerin Suriye toprakları üzerinde "at oynattığına" dikkati çeken Yalçın, şunları kaydetti:

"Emperyalist güçlerin bu tavırları kabul edilemez. Buralar bizim topraklarımız değil, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygımız sonsuz. MHP olarak bunu defalarca ifade etmiş bir siyasi hareketiz. Bu temel düsturu öncelemek suretiyle uygulanacak siyasi çıkışların tümünde, Türkiye'nin menfaatinin gözetilmesini, bunu yaparken de çok dikkatli olunmasını mevcut siyasi partiye tavsiye ediyoruz."
Editör: TE Bilisim