Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Bursa’da, bir kırtasiye dükkanına gelen kimliği henüz belirsiz bir kişi, üzerinde çizgi film karakterlerinin resmi bulunan şemsiyeyi çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. İşyeri sahibinin müracaatı üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü hırsızlık zanlısını bulmak için soruşturma başlattı.

    Hatice H.’ye ait kırtasiye dükkanında ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Öğle saatlerinde eşiyle birlikte işyerine gelen iyi giyimli kimliği henüz belirlenemeyen 45-50 yaşlarındaki bir kişi, bir süre sonra işyerinden ayrıldı. Akşam saatlerinde yeniden kırtasiyeye gelen şüpheli bu kez içeriye girmedi. Bir süre kırtasiye dükkanındaki şemsiye reyonunu inceleyen şüpheli, üzerinde çizgi film karakterlerinin fotoğraflarının bulunduğu 22 liralık şemsiyeyi aldı. Çevresine baktıktan sonra hızlı adımlarla ayrılan şüpheli kişi kısa sürede kayıplara karıştı. Hırsızlık anını güvenlik kamerasından izlediklerini belirten işyeri sahibi Hatice H., “Şemsiye aldığını gördük, ama çaldığından emin olmak için güvenlik kamerasına bir daha bakmak istedik. Ardından koştuk ama yetişemedik.” dedi.

    HAT İŞLEYEN KİŞİLER KAYITLIDIR; GELMEZSENİZ EMNİYETE GİDERİZ

    Kırtasiye dükkanında ise ilginç bir yazı dikkat çekiyor. Çeşitli reyonlara yapıştırılan kağıtlarda, “Dikkat kamera kaydı var, hat işleyen kişiler kayıtlıdır. Aldıklarını getirmezlerse görüntüler emniyete verilecektir. Bekliyoruz.” Kırtasiye işletmecisi Hatice H., zaman zaman küçük yaştaki çocukların da belki bilinçsiz şekilde kırtasiye malzemesi çaldıklarını ama büyüklerinin olayı fark etmesiyle çalınan malzemelerin işyerine getirildiğini söyledi. Hatice H., “Bizim derdimiz, insanlara ceza vermek değil. Çalma olaylarının ardından hemen polise gitmiyoruz. Aldığı malzemeleri getirmelerini bekliyoruz. Son şemsiye olayında da biz bir süre bekledik, gelmeyince polise müracaat ettik.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim