İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Adana'da ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla 17 kişi gözaltına alındı.

Kamu kuruluşunun 3 ayrı ihalesine katılan firmalar 'senet' karşılığı aralarında anlaştı. Mali polis, fiyatı etkilemek için yapılan anlaşmada, ihaleden çekilen firmalara senet verildiğini belirledi. 'Kamu kurumu zarara uğratılıyor' iddiasıyla 17 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri, TEDAŞ'taki ihalelere katılan firmaların ihale öncesinde anlaşarak ihaleye fesat karıştıracakları ihbarı üzerine harekete geçti. Cumhuriyet başsavcılığı koordinesindeki teknik ve fiziki takiplerle yapılan çalışmada, 13 Kasım 2012, 23 Ocak ve 1 Şubat 2013 tarihlerindeki ihalelere katılan firmaların fiyatı etkilemek amacıyla kendi aralarında anlaştığı belirlendi. Polis, firmaların ihale öncesinde yapılan anlaşma doğrultusunda, bu ihaleleri kazanmak isteyen firmanın senet dağıtıp 'çıkma' adı altında senet verdiğini tespit etti. İhalelerde rekabetin ortadan kaldırılarak yüksek fiyat üzerinden sözleşme imzalandığı ileri sürülüyor.

Mali polis, kimlikleri tespit edilen kişilerin ev ve işyerlerine eş zamanlı baskın yaptı. Olayla ilgili 17 kişi gözaltına alındı. Aramalarda ise en uygun teklifi veren firma yetkilisi adına borçlu olarak düzenlenmiş 5 adet toplam 134 bin lira bedelli senet, 13 adet boş senet ile tabanca ve pompalı tüfek ele geçirildi.

Gözaltına alınan kişiler, 'ihaleye fesat karıştırmak, kamu kurumunu zarara uğratmak' iddiasıyla adli makamlara sevk edildi.

Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Her türlü suç ve suçlu ile mücadelede olduğu gibi yolsuzluk suçlarında da vatandaşlarımızın desteği önemlidir. Halkımızın güvenlik güçlerimize karşı duyduğu güven ve verdiği her türlü destek bizi ayrıca onurlandırmaktadır. Adana halkının huzur ve güvenliği için çalışmalarımız devam edecektir." denildi.

Editör: TE Bilisim