İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan’ın KPSS soruşturmasında şüpheli olduğu ve yurt dışına kaçtığı haberlerine yalanlama geldi. Avukatı Yüksel Çora, Tekalan’ın firar etmediğini; görevi gereği yurt dışında bulunduğunu belirtti.



Çora, kimi medya organlarında yer alan haberlere cevaben yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:


“Bugün birkaç gazete ve internet sitesinde Müvekkilim Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan’ın KPSS soruşturmasında şüpheli olduğu, yurt dışına kaçtığı şeklinde asılsız ve gerçek dışı haberler yayınlanmıştır.
Müvekkilimin KPSS soruşturması ile en ufak bir ilgisi bulunmamaktadır. Asılsız ve gerçek dışı iddialar ile bir şekilde Müvekkilimi bu soruşturma ile irtibatlandırma gayreti içerisinde olanlar var ise de bunun akli, hukuki, mantıki ve vicdani hiçbir izahı yoktur, olamaz.
Müvekkilim halen Rektörü olduğu Üniversite’nin görevlendirmesi ile yurt dışında bulunmakta olup asılsız ve gerçek dışı haberlerde yer aldığı şekilde kaçmış veya firar etmiş değildir.
Kaldı ki, bir kısım malum medya tarafından Müvekkilim hakkında yapılan haberlere istinaden henüz geçtiğimiz hafta soruşturma savcısına dilekçe verilmiş, dilekçede Müvekkilim şüpheli ise ve ayrıca ifadesine ihtiyaç duyuluyor ise uygun gün ve saatte ifade için hazır bulundurabileceğimiz ifade edilmiştir. Ne var ki, bu zamana kadar Sayın Savcıdan bu yönde bir talep de tarafımıza ulaşmış değildir.
Durum bu kadar açık iken Müvekkilimin şüpheli olduğu, yurtdışına kaçtığı şeklinde masumiyet karinesini de hiçe sayan, kişilik haklarını ihlal eden bu haberi yapan sorumlular hakkında ceza ve hukuk mahkemelerine başvuru ile Müvekkilimin yasal haklarını sonuna kadar takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz.
Unutmamak gerekir ki, hukuka sadece bu gün değil bir gün herkesin ihtiyacı olacaktır. “

Editör: TE Bilisim