AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
 Meclis'te temsil edilen partiler içinde, MHP yönetimine duyulan 'parti içi memnuniyet' oranı, herhangi bir partideki 'parti içi sevinç' oranının üzerindeyse, doğrusu parti teşkilatları ve tabanının memnuniyet oranı yüzde 20'nin üzerindeyse yine kurultay toplanmasın!..

***

"biz hâlimizden çok memnunuz, çocuklarımız adil bir Türkiye'de işe girebiliyorlar, işgören sendikalarımıza bahar geldi, taşrada iş adamlarımız rahatlıkla kamu işi alabiliyorlar, üzerimizde hiçbir baskı yok, ülkücü öğrencilerin üniversitelerde her türlü hukuku lâyıkıyla korunuyor, halk seçim olsa da MHP'ye oy versek diye yollarımızı gözlüyor" diyebilenler kaldıysa eğer kurultay toplanmasın!..

***

Yapılacak bir ankette "MHP'de Devlet Bahçeli ve yönetimi kalmalıdır" diyen MHP'lilerin oranı AKP'lilerin oranından yüksekse eğer, kesinlikle bu kurultay toplanmasın!..

***

"Bu yönetim müthiş bir başarıyla şimdiye kadar Erdoğan'ın ve AKP'nin yoluna taş koydu, bundan sonrasında da koyacaktır, iktidar yüzü göstermeyecektir, Başkanlık Sistemi'ne asla geçit vermeyecektir" diye göğsünü gere gere konuşabilen partili oranı yüzde 5'in üzerindeyse, hiç lüzum etmez bu kurultay toplanmasın!..

***

TBMM'de HDP'nin altında kalınmasından, o grupla Meclis duvarı içinde çıkış kapısına en yakın yere oturulmasından rahatsız olmayan, HDP'lilerin alaylı alaylı 'minik parti' yakıştırmaları kanına dokunmayan partili oranı yüzde 1'in üzerindeyse, asla kurultay toplanmasın!..

***

2010 anayasa referandumunda CHP'yle birlikte hareket eden ve yenilen, bu yetmezmiş benzer biçimde Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'yle gene işbirliği yapmış olup ortak aday çıkaran ve yenilen fakat bunlar yaşanmamış şeklinde Ankara seçimlerinde MHP seçmeninin 3'te 2 oranında Mansur Bey'i desteklemesini anlamayan aklın bundan sonrasında bu harekete katabileceği bir şeyler olduğuna inanan partili var ise bu kurultay toplanmasın!..

***

"Oylarımız azaldı ama saygınlıkımız arttı, mevcut yönetim şahsiyetimizi korudu, ideolojik tutarlılıktan hiç sapmadı… 'Motor su kaynattı, beyniyle dili arasındaki kayış koptu, bunlar salyalı, aşıları var mı acaba, tükürdüğünü yalatacağız' şeklinde yüzlerce hakareti sahiplerine yedirdi, gururumuzu kurtardı" diye hâlâ düşünebilen numunelik üç beş birey kaldıysa, bu kurultay toplanmasın!..

***

Bu yönetimin toplumda bir karşılığı olduğuna veya inşa edilebileceğine inanan, bu yönetiminin vereceği -görünen yada görünmez vâdeli- iktidar evveliyatına inanan partili oranı inanmayan partili oranının 10'da 1'ini geçiyorsa, hakikaten bu kurultay toplanmasın!..

***

Ölçmek çok oldukça kolay ki!.. Yalnız bir anket yapılacak… toplumsal medyada ete kemiğe bürünen büyük tepki yok sayılsın… Yorumlar silinsin, kullanıcılar engellensin… Eve, sokağa, işe, okula ve her yere kulaklar tıkansın… Bunlar çok önemli değil… Toplanan o kadar imza da bir şey ifade etmesin… Hadi o da önemli olmasın…

Evet evet, topu topu birkaç bin liraya mâl olacak bir anket yapmış oldurılsın… Yüze ayna tutulsun, gerçek görülsün… belki de muhalifler haksızlar, her şey güllük gülistanlık da onlar abartıyorlar!.. Seçmen MHP'den çok ümitli, partililer de Genel Merkez yönetimini çok beğeniyorlar, çalışma azmiyle kıvranıyor olabilirler!..

Belki partinin mevcutla önü çok açıktır da muhtemel bir değişiklik aslına bakarsan iktidarın eşiğine gelmiş partiyi uzaklara savuracaktır!.. O yüzden tüm bu yorumlar sübjektif olabilir, taraftarlık hırsıyla yanlışa götürebilir!..

O hâlde partiyi yönetenler buyursunlar, bir veya birkaç anket yapmış oldursınlar… Görsünler gerçeği… Eğer tablo ümit vericiyse olağanüstü kurultay toplanmasın!.. Her şey olağansa eğer, kurultay da olağan toplansın!..

Editör: TE Bilisim