İstanbul-Ankara seferini yapan otobüste büyük bir faciadan dönüldü. Ankara’ya 4 kilometre kala seyir halindeki otobüs bir anda yanmaya başladı. Panik yaşayan 50 yolcu son anda kurtarıldı. Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekiplerinin büyük uğraşları sonucu otobüs söndürülürken; yolcular başka bir otobüsle Ankara’ya geldi.

SEYİR HALİNDEKİ OTOBÜS BİR ANDA YANMAYA BAŞLADI

İstanbul-Ankara seferini yapan Ahmet Kandil yönetimindeki yolcu otobüsü, Akıncılar Gişeleri'ne 4 kilometre kala yanmaya başladı. Sürücü Ahmet Kandil, motor kısmından yükselen alevler otobüsün içerisine yayılmadan 50 yolcuyu tahliye etti. Yangın tüpleriyle müdahale edilmesine rağmen alevler tüm otobüsü sardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İstanbul-Ankara Otoyolu da trafiğe kapatıldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu söndürülebildi. Otobüste büyük maddi zarar meydana geldi.

Yolculardan biri, saat 01.00'de İstanbul'dan yola çıktıklarını, Gebze yakınlarında otobüsün arka kısmından koku aldıklarını anlattı.

YAŞLILAR KOKUDAN RAHATSIZ OLDU

Otobüsteki yaşlıların kokudan rahatsız olduğu için şoförün durduktan sonra otobüsün yandığını fark ettiklerini belirten yolcu, ''Kısa süreli panik yaşandı. Eşyaları, valizleri muavin attı, aldık uzaklaştık''dedi.

‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’

Yolcular, aynı firmanın başka bir otobüsüyle Ankara'ya gönderilirken; yaklaşık bir saat trafiğe kapatılan karayolu temizlik çalışmalarının ardından açıldı.

Editör: TE Bilisim