Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Bursa Emniyet Müdürlüğü, hız ve kırmızı ışık ihlali, hatalı park ve hatalı şerit değiştirmek gibi kural ihlali yapan araçları seyir halindeyken tespit edip, mobese merkezine online olarak aktaracak 160 bin lira değerindeki tam donanımlı seyyar mobese aracı sipariş etmeye hazırlanıyor.

    Bursa Emniyet Müdürlüğü önünde tanıtımı yapılan araçta, polis memurlarının taktığı gözlükte bulunan kameralarla aşırı hız, kırmızı ışık, park yasağı ve hatalı şerit ihlali yapan sürücüleri belirleyip 3G bağlantısı ile mobese merkezine gönderecek sisteme sahip.

    Hafif ticari araca monte edilen ve 360 derece dönebilen 6 kamera ile araçtan 100 metre uzaklıktan çekim yapabilen gözlük kamera bulunuyor. Mobil Elektronik Trafik Denetleme Aracı'nda hız ve kırmızı ışık ihlali, yasak yere park etme ve hatalı şerit değiştiren araçları polis memurlarının taktığı ve üzerinde yüksek çözünürlükte görüntü alan 6 kamera ile tespit edilecek. Bu görüntüleri seyir halindeyken kaydederek 3G aracılığıyla Mobese merkezine gönderecek ve plakaları tespit edilen araçlara burada fotoğraflı olarak ceza yazılabilecek. Seyir halindeyken kural ihlallerini tespit etme donanımına sahip araç, belirli saatlerde şehir merkezine girmesi yasak ağır vasıta araçlarını da tespit edebiliyor.

    Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, 160 bin lira değerindeki aracın Bursa’ya kazandırılması için belediyeler ve işadamlarından destek beklediklerini belirterek bu konudaki çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Editör: TE Bilisim