MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarında ölü olarak gözüktüğü için emekli maaşı bağlanmayan Rizeli Mehmet Kenan Küçükmustafa'nın sorunu, SGK İl Müdürü Yusuf Baltacı’nın girişimiyle çözüldü. Müdür Baltacı, bir memurun sehven evrakta 'ölü' ibaresine yer verdiğini açıkladı.

Mehmet Kenan Küçükmustafa isimli vatandaş, 15 Eylül 2014'te Emekli Sandığı'ndan emekli olup, emekli maaşını beklerken 'ölü' haberi ile neye uğradığını şaşırmıştı. Küçükmustafa, değişik rahatsızlıklar sebebiyle birçok kez ameliyat olduğunu, ölmediğini belirterek, "Ama SSK beni öldürdü" diyerek tepki göstermişti. Haberin medyada yer almasının ardından SGK İl Müdürlüğü, konuyla ilgili araştırma yaptı. Sorunun bir memurun sehven evrakta ölü ifadesine yer vermesinden kaynaklandığını ifade eden SGK İl Müdürü Yusuf Baltacı, problemin çözüldüğünü açıkladı.

Mehmet Kenan Küçükmustafa, yaşadığını ispat edebilmenin mutluluğunu yaşarken, SGK İl Müdürü ile mağdur vatandaş arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Küçükmustafa, "Memurluktan emekli oldum ama paramı çekemiyorum. SGK bindi üzerime. Ben sağım Allah'ıma çok şükürler olsun. Beni ölü göstermişler. Para da çekemiyorum." diye konuştu. Sorunu çözülen Küçükmustafa yine de yaşananlara kızgın olduğunu ifade ederek, şikayetini yargıya götüreceğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim