Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Nevşehir’de yaşanan kazanın ilk belirlemeye göre üstte uçan balon sepetinin alttaki balonun kubbesini yırtması sonucu yaşandığını bildirdi.

SHGM, sabah saatlerinde Nevşehir ili Kapadokya ilçesi Göreme beldesinde içinde bir pilot ve çoğu İspanyol 24 yolcunun bulunduğu TC-BMB tescilli balonun düşmesi sonucu yaşanan ölümlü balon kazasına ilişkin açıklama yaptı.
Kazanın ilk bilgilere göre; söz konusu balonun üzerinde uçan başka bir işletmeye ait bir balonun sepeti ile temas ederek balonun kubbesinin yırtılarak hızla irtifa kaybetmesinden kaynaklandığının anlaşıldığına dikkat çeken SHGM, nihai sonucun Kaza Araştırma ve İnceleme Ekibinin yapacağı inceleme ile ortaya çıkacağını hatırlattı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bölgedeki balon operasyonlarının kontrolleri ve denetimlerinin aralıksız olarak sürdürüldüğünü, Kaza Araştırma ve İnceleme Ekibinin yapacağı değerlendirme sonucunda elde edilecek bilgiler doğrultusunda gerekli iş ve işlemlerin gerçekleştireceğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim