Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Erzurum’da dondurucu soğukların etkisini göstermesine ve hafta içi olmasına rağmen Palandöken Kayak Merkezi turistle doldu. Çoğu Polonyalı turist, Palandöken’deki kaliteli kayak pistlerinin keyfini çıkardı. İstanbulluların da kayak için tercihi Erzurum’dan yana oldu. Karla beyaza bürünen dağda, kayakçılar hem kıyafetleriyle hem de performanslarıyla renkli görüntüler oluşturdu. Kayakseverler gün batımına kadar karın keyfini çıkarıyor.

Polonyalı tur operatörleriyle yapılan anlaşma gereği bu kayak sezonunda yaklaşık 6 bin Polonyalı'nın Erzurum’a kayak yapmaya gelmesi bekleniyor. İstanbul’dan Palandöken’e gelen turistler ise tercih sebeplerini Palandöken’in ulaşımının kolay olması ve daha ucuz olmasına bağladı. Ayrıca kayak merkezindeki pistlerin uzunluğu ve kar kalitesi Palandöken’i turistler için cazip kılıyor.

Kayak Merkezi’nde uygun pistler ezilerek kayakseverlerin hizmetine sunuluyor. Çok sayıda yerli ve yabancı turist hafta sonunu geçirmek için Erzurum’a geldi. Turizmciler ise yaşanan hareketlilikten oldukça memnun. Polonyalı turistlerin dışında İran, Gürcistan ve Rusya’dan da Erzurum’a çok sayıda kayak sever geliyor.

Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bazı oteller, misafirlerine gecenin karanlığında da kayak imkânı sunuyor.

Editör: TE Bilisim