Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Yurdu etkisi altına alan aşırı sıcaklar Bursa’da da kendisini hissettiriyor. İlde yaklaşık 40 dereceye yaklaşan sıcaklardan kaçan vatandaşlar, park ve bahçelerde bulunan gölgeliklere akın ediyor.

Bursa’da mevsim normallerinin üzerindeki seyreden hava sıcaklığı, vatandaşları zorluyor. Vatandaşlar güneşten kaçıp duvar dipleri gibi gölgeliklere sığınırken, bazıları ise bol suyla yıkanarak serinlemeye çalışıyor. Yetkililer ise mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulunuyor. Özellikle öğle saatlerinde cadde ve sokaklar boşalırken, gölgelik alanlar akın edenler artıyor. Hava sıcaklığının 39 dereceyi bulduğu ilde vatandaşlarla birlikte hayvanlarda büyük sıkıntı çekiyor. Kentte bulunan bazı parklarda otlayan atlar dahi sıcaktan dolayı gölgelik alanları tercih ediyor. Bazı parklarda otlayan atların da sürekli ağaç altlarında ki gölgelikleri tercih ettikleri gözlendi.

'KAÇIP PARKA GELİYORUZ'

Sıcaktan bunaldığı için bol suyla yıkanan Mustafa Adar, “Elimi yüzümü yıkadım, havalar bayağı sıcak malum, serinlemek lazım. Gölge olduğu için buraya geliyoruz, çok güzel bir yer, serinlemek lazım.” derken, Abdullah Balıkçı ise “Sıcaktan dolayı gölgelere kaçıyoruz. Bayağı bir sıcak var. Önümüzde yine sıcaklarla dolu günler var. Bizde ağaçların altında serinliyoruz.” şeklinde konuştu.

Çocukları ile sıcaktan kaçıp parka gelen Elif Karaman da “Sıcaktan bunalıp da parklara çocuklarla geliyoruz. Hem eğlence oluyor, hem de evde bunalınca çocuklar dışarı çıkmak istiyor haliyle...” dedi. Sıcaktan bunaldıkları için serinlemek için Yeşilova’dan Merinos parkına gelen Zuhal Karataş ise şunları söyledi: “Çok sıcaktı, bizde buraya biraz serinlemeye ve eğlenmeye geldik. Bayağı sıcak, bunalıyoruz iyice, serinlemeye çocuklarla buralara geliyoruz daha iyi oluyor.”

İnşaatçı İdris Yavaşçı ise sıcakların kendilerini daha çok zorladığını belirterek, “Vallahi bizim için zor, inşaatta çalışıyoruz, biraz daha sıkıntılı. Öğle molası verdik. İşimiz, çalışacağız ama zorluyor bizi.” şeklinde yakındı.

Editör: TE Bilisim