YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Manavgat Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Bülent Kavcıoğlu, trafik kazalarındaki artışta en önemli etkenin alkollü araç kullanılması olduğunu söyledi.

Dr. Kavcıoğlu, Manavgat Öğer Ortaokulu öğrencilerine madde bağımlılığı ve zararları üzerine konferans verdi. Suçların yüzde 66'sı, cinayetlerin yüzde 85'i, boşanamaların yüzde 80'i, trafik kazalarının yüzde 71'i ve şiddet olayının yüzde 70'inin madde bağımlısı ve alkol kullanmaya bağlı gerçekleştiğini belirten Kavcıoğlu, alkol ve sigaranın dünyada en fazla kullanılan bağımlısı madde olduğunu kaydetti.

Aynı zamanda okulun öğrenci velisi olan Dr. Kavcıoğlu, konuşmasında, alkol ve sigaranın yüksek derecede fiziksel ve ruhsal çöküntüye neden olduğunun altını çizdi. Kavcıoğlu, "Ben bağımlı değilim, istediğim zaman bırakırım sözü bağımlının kendisini kandıran bir sözdür. Ben bağımlı olmam. Bir kere kullanmaktan bir şey olmaz. Ara sıra kullanmakla bir şey olmaz. Ben kontrol edebilirim. Benim iradem güçlüdür. Herkes kullanıyor bir şey olmuyor gibi sözler yanlış düşüncenin ürünüdür." diye konuştu.

Ünlü düşünür Sokrates'in, ‘Cesaret hiçbir şeyden korkmamak değil, neyden korkacağını bilmektir' dediğini hatırlatan Kavcıoğlu, içebildiğini ispatlamanın bir yetenek olmadığını, insan isterse fare zehiri de içebileceğinin altını çizdi. Başkalarından görüp özenmeyle zararlı madde kullanılmasının çok tehlikeli olduğuna dikkat çeken Kavcıoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Özenecek faydalı şey mi kalmadı dünyada? Alkol bağımlılarının kendi kendine alkolü bırakması güçtür. Mutlaka tıbbi yardım alması gerekir. Ailelerin parçalanması ve ekonomik yıkımında, ahlakın bozulmasında etkisinin insan vücuduna zarar veren alkol ve bağımlı madde kullanılmasını etkisi çok yüksektir." Konferans bitiminde Öger Ortaokulu Müdürü Emrah Saygın, Dr. Kavcıoğlu'na plaket takdim etti.



Editör: TE Bilisim