İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesindeki ören yerinde bulunan tarihi eserlerin korunması için belediye tarafından hazırlanan Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı, 4. Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri'nde "Yılın En İyi Turizm Projesi" seçildi. Seçimin yurtiçi ve yurtdışından katılan 40 bin Tourexpi.com okuyucusunun online önermeleri ve oylarıyla yapıldığı, söz konusu koruma planının 42 bin114 oy aldığı bildirildi. Plan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü ve Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Kanuni prosedür tamamlandıktan sonra uygulamaya geçirilecek projenin hedefinin, 3 bin yıllık geçmişi olan Side antik kentinin, 19. yüzyıl sonunda üzerine kurulmuş Osmanlı köyü Selimiye ile bütünlüğünü koruyarak, zaman içinde çevredeki turizm alanlarının önemli bir cazibe merkezi haline getirilmesi olduğu ifade edildi. Koruma Kurulu planının amacının, tarihi eserler ve Selimiye'nin korunmasının yanısıra çevreye yakışmayan çirkin ve kaçak yapılaşmayı ortadan kaldırarak, sürdürülebilir bir kültür turizmi olduğu dile getirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, "İlk günden itibaren Side halkıyla birliktelik içinde tartışılıp gerçekleştirilmeye çalışılan planın esas amacı, bölgedeki turizmin hızlı gelişmesi sonucu kaybolan kültürel mirasa sahip çıkmaktır. Antik kentle Osmanlı köyünü uyum içinde koruma ve kullanma dengesini gözeterek kültür turizmine katkı yapmasını sağlamaktır. Önceki yıl yine Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri'nde 'Yılın En İyi Turizm Beldesi Başkanı' ödülünü almıştık. Henüz uygulamaya geçmemiş projemizin şimdiden bu değerli ödüle lâyık görülmesi bizi onurlandırdı. Hem Sidemiz'e hem de ülke turizmine fayda sağlayacak bu kapsamlı projenin, en kısa zamanda hayata geçmesini içten diliyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim