İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Çeşitli hastalıklara şifa kaynağı olduğu belirtilen taşlar, bilinçsizce kullanılması halinde olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Taşların şifa kaynağı olarak binlerce yıldır kullanıldığını belirten uzmanlar, özellikle Osmanlı’nın duraklama döneminden sonra bu taşlarının kullanımının da giderek azaldığını belirtiyor.

        Bursa’da açılan 3. Avrasya El Sanatları Hediyelik Eşya Fuarı, yaklaşık 50 ülkeden 70'i yabancı 202 firmanın katımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) devam ediyor.

        Çeşitli hediyelik eşya, bufalo boynuzu ve değişik süs eşyasına ev sahipliği yapan fuar, 30 Aralık’a kadar açık kalacak. Fuara katılan bir firmanın taş standı ise büyük ilgi görüyor. Birbirinden ilginç taşların yer aldığı stantta her türlü hastalığa iyi gelen taşları bulmak mümkün.

        “TAŞLARI GELİŞİGÜZEL KULLANMAYIN”

        Firma sahibi 40 yıllık eczacı Celal Güçlü, yaklaşık 10 yıl önce eczacılığı bırakarak kendini taşlara adadığını belirterek, “Dünyada yaklaşık 5 bin çeşit taş var. Senede yaklaşık 40-50 tane de buna ilave oluyor. Yaklaşık 10 bin yıldır tedavide kullanılan 50 kadar taş var. Ancak bu taşları gelişigüzel kullanmamak gerekiyor.” dedi.

        Taşlar ile kullananın rezonansının farklı olması gerektiğini anlatan Güçlü, “Bunlar tespit edilmediği zaman faydası olmaz. Ayrıca taşlar belli bir enerji merkezinde kullanıldığı için arıtılması ve enerji yüklemesi gerekiyor. Bir de kalite önemli, taşların saflık derecesi, yapısı ve her taşı kendi özelliğine göre kullanmak gerekiyor.” şeklinde konuştu.

        Hemen her hastalıkta taşların kullanılabildiğine değinen Celal Güçlü, yaklaşık 30 ülkeden getirilen taşların özellikleri hakkında şu bilgileri verdi:

        “Fas’tan getirilen Aragonit’in taşı kalsiyum metabolizmasını düzene sokup ağrı kesici özelliği var. Ayrıca kansere karşı önleyici etkisi var. Taşları sadece belli bir enerji merkezinde taşımada yetmez. Enerjiyi yayarak vermek gerekir. Ağrı olan bölgeye bu taşlar yaklaşık 10 dakika uygun bir şekilde uygulanırsa ağrı durur. Ayrıca ağrı kesici olarak akitler var. Bunlara SPA taşları da denir. Baş ağrısı, adale ve eklem ağrıları için yararlıdır. Yeşim taşı da ağrı kesici özelliğe sahip.”

        Bir taşın ağrı kesebilmesi için ağrı bölgesi büyüklüğünde olması gerektiğini anlatan Celal Güçlü, rastgele kullanılan taşların faydasının olmayacağını vurguladı.

        Güçlü, taşların arıtılması gerektiğini belirten Güçlü, “Bu taşlar 5–10 dakika ılık suda yıkandıktan sonra gece sabaha kadar dışarıda tutularak arıtılması sağlanabilir.” diye konuştu.

        Türkiye’de Osmanlı’nın duraklama döneminden sonra bu tür tedavi yöntemlerinin unutulduğuna değinen Güçlü, taşların fiyatlarını ise şöyle özetledi: “Kaliteli taşın fiyatı yüksek. Gramı 5 liradan başlayıp, 20 liraya kadar çıkar. Mesela kehribar var. Kehribarın da en az 10 milyon senelik olması gerekir. Bu nesli tükenmiş bir çam ağacının akarak oluşturduğu bir fosil taştır. Bunun gramı da 18 lira. Bu ısıtıcı bir taş olduğu için bazı yerlerde enfeksiyonlara da uygulanır.”

        Taşların başlı başına bir teknoloji harikası olduğunun altını çizen Celal Güçlü, vatandaşın da zamanla taş konusunda bilinçlendiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim