İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Şifa Üniversitesi’nin, ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Houston şehrinde bulunan dünyanın en ünlü tıp merkezlerinden Methodist International ile yaptığı anlaşma ilk meyvelerini verdi. Tıp Fakültesi'nde geçen yıl bölüm birincisi olan beş öğrenci ve iki öğretim üyesi, bütün masrafları karşılanmak üzere Methodist hastanelerinde bir ay staj yaptı. İzmir’e dönen öğrenciler, deneyimlerini arkadaşlarına da aktardı.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a by-pass ameliyatı yapan hastane olarak bilinen Methodist International, dünya tıbbının kalbinin attığı Houston’daki Medical Center’ın içinde yer alıyor. Daha ikinci yıllarında Methodist’le tanışan Şifa Üniversitesi öğrencileriyle, İzmir'e döndükten sonra bir toplantı düzenlendi. Üniversitenin konferans salonundaki toplantıda ilk konuşmayı, öğrencilere ABD'deTıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Mollaoğlu ile birlikte eşlik eden Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Tolga Dur yaptı. Dur, şunları söyledi: “Houston, Teksas eyaletinin ikinci büyük kenti. Dünya tıbbının kalbinin attığı Medical Center da burada bulunuyor. Bizim anlaşmalı olduğumuz Methodist International grubu, birkaç merkeziyle burada faaliyet gösteriyor. Medical Center’da, 300 kadar büyük hastane ve sağlık merkezi yer alıyor. Her yıl çeşitli ülkelerden 7 milyon hasta, Medical Center’da tedavi ediliyor. Burada yaklaşık 100 bin hekim ve sağlık çalışanı istihdam ediliyor. Ayrıca hastaların dışında her yıl yine çeşitli ülkelerden 34 bin öğrenci staj yapıyor ve vizyonlarını geliştiriyor. Medical Center’da, yılda 350 bin de ameliyat yapılıyor.” Koordinatör Dur, Methodist’le işbirliğini geliştirerek sürdüreceklerini, ayrıca Medical Center’da faaliyet gösteren diğer büyük gruplarla da bu tür anlaşmaların gündemlerinde olduğunu söyledi.

Toplantıda daha sonra Tıp Fakültesi'nden Talha Özüdoğru, Diş Hekimliği Fakültesi’nden Tuğba İlkbahar, Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Betül Genç, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Merve Kurt ile Hemşirelik Bölümü’nden Rüveyde Şahin, staj programına ilişkin tecrübelerini anlattı. Geçen yıl Tıp Fakültesi birincisi olan Özüdoğru, Methodist’deki stajın kariyer planlarında köklü değişikliklere yol açtığını belirterek, “Orası gerçekten çok üst düzey bir yer. Hocalarımız, tıp uzmanlığımızı ABD'de yapmamızı söylediğinde, çok uzak ve zor bir hedef gibi görünüyordu. Methodist’e gidene kadar bu konuda ciddi endişelerim vardı fakat orada doktorların sosyal ve mesleki durumuna şahit olunca, yurtdışında ihtisas yapma konusunda tamamen ikna oldum. Dünyanın herhangi bir yerinde doktorluk yapmak istiyorsanız, bence Methodist gibi bir merkezde uzmanlığınızı yapmalısınız.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim