Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Siirt’in Baykan ilçesinden bir grup öğrenci, Özel Bozüyük Orhangazi Koleji’nin hazırladığı ‘Kardeşlik Köprüsü' projesi kapsamında, Bilecik’e geldi. Baykanlı heyet, ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

Heyeti kabul eden Bozüyük Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, bu tür etkinliklerin ülkeyi bir arada tutan en önemli unsurlardan olduğunu vurguladı. Kaymakam Kaya, "Kurulan kardeşlik köprüsü, önyargıların yıkılmasına vesile oluyor. Bunu sağlayan Orhangazi Koleji’ni de tebrik ediyorum. İnsanlar, birbirlerini tanıyarak ve ziyaret ederek daha çok sevmeye başlar. Misafirlik sayesinde yeni insanlar ve yeni dostluklar kurulur.” dedi.

Bozüyük Müftüsü Burhan Çakır ve Bozüyük Belediye Başkanvekili Fatih Bakıcı’yı da ziyaret eden Baykanlı heyet, Bozüyük’teki misafirperverlikten son derece memnun kaldı. Kardeşlik için bir çok fırsat olduğunu ve bunların iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Bozüyük Belediye Başkanvekili Fatih Bakıcı da heyete günün anısına hediye takdim etti.

Heyete eşlik eden Orhangazi Koleji Müdürü Mahmut Göçmen, ziyaretle ilgili şunları söyledi: “Kardeşlik köprüsü için bir tuğla koymak, önyargıyı kırmak adına atılan en güzel adımdır. Bunun için devletimiz çok güzel zemin hazırladı. Zaman kaybetmeden ilişkilerimizi hızlandırmalıyız.”



Editör: TE Bilisim