İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Siirt Valisi Ahmet Aydın’ın eşi Arzu Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle,‘Toplum Merkezleri’nce yürütülen, halı, kilim, biçki-nakış, el sanatları, okuma salonları ve çocuk gelişim merkezlerini ziyaret etti.

Arzu Aydın, Ulus Mahallesi'ndeki toplum merkezi bünyesinde faaliyet gösteren kilim, ve halı atölyelerini gezerek, buradaki yetkililerden bilgi aldı. Çocuk gelişim merkezindeki çocuklarla ilgilenen bayan Aydın, daha sonra atölyelerdeki kursiyer genç kızlarla bir süre sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi.

Anadolu Kalkınma Vakfı Toplum Merkezi'nde incelemelerine devam eden Aydın, buradaki yetkililerden yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi aldı. Bayan Aydın, sohbet sırasında Nursel Toprak ve Zehra Erdoğan adlı 2 genç kızın maddi imkansızlıklardan dolayı eğitimlerine ara verdiklerini öğrenmesi üzerine onlara sahip çıktı ve eğitimlerini tamamlamaları için her türlü desteğin verileceğini belirtti.

Biçki nakış kurslarına katılan ve özürlü bir çocuğu bulunan, İlknur Alp adlı bayanla bir süre görüşen, Aydın, Furkan Alp adlı özürlü çocukla bir süre ilgilenerek çocuğumuza bakıcı ücretinin ödendiği ve Diyarbakır ilinde tedavisi devam eden çocuğa maddi olarak destek çıkıldığını söyledi.

    Anadolu Kalkınma Vakfı'ndaki incelemelerinin ardından, Evren Toplum merkezine geçen Bayan Aydın, buradaki halı ve kilim atölyeleri ile el sanatları atölyelerinde çalışan genç kızlarla bir süre sohbet etti.

    Bayan Aydın’ın gezisine Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Gökhan Marakçı, Halk Eğitim Merkez Müdür Yardımcısı Abdurrahim Aslan ve Basın Müdürü M. Şükrü Uras eşlik etti.

Editör: TE Bilisim