Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
İstanbul Emniyeti, silah kaçakçılarına yönelik 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken 87 kişi yakalandı. 4 emniyet mensubu da silah kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusuı tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah kaçakçılarına yönelik geniş çaplı iki ayrı operasyon düzenledi. Operasyonun ilki, geçtiğimiz salı günü gerçekleşti. İstanbul merkezli olarak yürütülen operasyon için Şırnak, Edirne, Muş, Mardin ve Trabzon’da 173 ev ve iş yeri hakkında arama kararı çıkarıldı. Bin 500 polisin katıldığı operasyonda, aralarında 4 polisin de bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun bir gün sonra yapılan ikinci ayağında ise İstanbul Anadolu yakasında 60 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonlarda 27 şüpheli daha gözaltına alındı.

İki ayrı dalga halinde 233 adrese yönelik yapılan operasyonlarda toplam 87 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 146 değişik çap ve markalarda tabanca, 30 pompalı tüfek, 3 bin 79 değişik çapta mermi, 863 av tüfeği fişeği, 1 gece görüş dürbünü, çok sayıda şarjör, silah yedek parçası, silah tamir ve imalatında kullanılan alet ele geçirildi.

Gözaltına alınan 87 şüpheliden 4'nün halen polis olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, bu sabah erken saatlerde sağlık kontrolünden geçirilerek Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerin haklarında 6136 sayılı kanuna muhalefet ve Silah kaçakçılığı yapmak suçlarından adli işlem yapılacak.Cihan

Editör: TE Bilisim