Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Kocaeli merkezli, 6 ilde silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 55 şüpheliden 18'i adliyeye sevk edildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışma sonucu, suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu ve bu kapsamda silah kaçaklığı yaptığı iddia edilen şüphelileri takibe aldı. Yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu ekipler, geçen salı günü Kocaeli, Bursa, İstanbul, Düzce, Sakarya, Konya'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında, örgüt lideri olduğu iddia edilen Murat G.'nin yanı sıra 54 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 40 ruhsatsız tabanca, 3 bin mermi ve silah yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Şüphelilerden 35'i, emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbesrt bırakılırken M.G., H.B., M.B., R.S., N.Y., N.A., H.K., T.K., M.E., K.A., M.A., A.Y., Y.Ç., H.A., İ.T., M.Y., İ.D. ve K.C. bugün sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden F.K.'nin, hasta olduğu için hastanede tedavi gördüğü, A.C.Ö.'nün de daha önce silahla yakalandığı için cezaevinde tutuklu bulunduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim