Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda düzenlenen operasyonda, Suriye uyruklu bir vatandaşın aracında tüfek, mermi ve el bombası ele geçirildi. Muhalif güçlerden olduğunu söyleyen zanlı, silahlardan haberinin olmadığını, Suriye Kızılayı'nda görev yapan bir arkadaşına çay ve şeker götürdüğünü iddia etti.

        Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü yetkilileri, şüphe üzerine 870029 Suriye plakalı araçta detaylı arama yaptı. Arama sonucunda, Azez doğumlu O.H.A isimli Suriyeli vatandaşın kullandığı araç içerisinde biri dürbünlü olmak üzere Kaleşnikof olarak bilinen 2 adet otomatik tüfek, bu tüfeklere ait 120 mermi ve 1 el bombası ele geçirildi. Şahıs gözaltına alınırken, kaçak eşyalara ve bunların taşınmasında kullanılan araca el konuldu. Zanlının ifadesinde silahlardan haberinin olmadığını, Suriye Kızılayı'nda görevli M.M. isimli arkadaşına çay ve şeker götürmek istediğini savunduğu öğrenildi.

        Hakkında, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ile 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunu'na muhalefetten suç duyurusunda bulunulan O.H.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim